SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

PTS, güvenlik güçlerine büyük bir kolaylık sağlıyor

Bu haber 08 Ocak 2023 - 2:01 'de eklendi.

Plaka Takip Sistemi, güvenlik güçlerine büyük bir kolaylık sağlıyor. Kaçak araçlar sistem sayesinde tespit edilip, güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalanıyor.

TÜRKİYE’NİN birçok bölgesinde otoyollarda bulunan güvenlik amaçlı tedbir olarak kullanılan Plaka Takip Sistemi ilçenin girişine 5 yıl önce kuruldu. Özellikle adli davalarda aranan ya da muhtemel durumlarda takipte kullanılan bu sistem ülke çapında birçok önemli vakalarda kullanıldı. Türkiye’de birçok il ve ilçenin giriş çıkış noktalarında bulunan bu sistem Emniyet ekipleri için büyük önem taşıyor.

8 YIL önce ilçenin girişine kurulan bu sistem gidiş ve geliş yönündeki bütün araçların plakasını okuyabilme özelliğine sahip. Birçok ilin bağlantı noktası olan İzmir-Aydın Asfaltından geçen kaçak araçlar güvenlik güçleri tarafından durdurularak yakalanıyor. Şimdiye kadar birçok araç bu sistem sayesinde Torbalı Jandarma ve Polisine yakalandı.

İL ve İlçelerin giriş, çıkış noktalarına yerleştirilen direklerin üzerine plaka tanıma kameraları direğin yanından geçen tüm araçların plakaları tanımlama özelliğine sahip. Bu plakalar otomatik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma ve yerel veri tabanından online olarak sorgulanıyor. Adli davalarda aranan bir aracın ilçeye giriş yapmış olması durumunda anında sesli ve görsel olarak haber merkezinde alarm üretiliyor.

ARACIN hangi noktadan geçtiği ve hangi istikamette olduğu otoyol plaka tanıma sistemi ile tespit edilebilmektedir. Bu da güvenlik açısından önemli bir uygulama olarak görülüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.