SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Psikoteknik belgesi olmayan ticari araç sahiplerine büyük ceza!

Bu haber 22 Aralık 2022 - 8:14 'de eklendi.

Ticari sürücülerin psikoteknik raporları 1 Ocak’tan itibaren e-devlet uygulamasının yanısıra polis ve jandarmanın online sistemlerinde de takip edilecek. Yapılan açıklamada 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun 7. Maddesinin 2. Fıkrasının 26/E bendine göre ticari araçlarda psikoteknik raporu olmayan tiraci araç sahiplerine 3.584 TL cezai yaptırım uygulanacak.

MECBURİ psikoteknik belgesini bulundurmayan sürücüye cezaî müeyyide uygulanacak. Ayrıca araç kullanmalarına da izin verilmeyecek. Ertuğrul Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde hizmet veren Torbalı Psikoteknik işletmecisi Muharrem Dirlik, sürücüleri uyardı.

İNSAN unsurundan kaynaklı trafik kazalarını asgariye düşürmek, sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza ve hız kontrolü gibi durumlarda davranış ve tepkilerini ölçmek için uygulanılan psikoteknik testi, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe girmişti.

DİRLİK, yaptığı açıklamada, “Servis, otobüs, kamyon, kamyonet, taksi gibi bütün ticarî araç kullanıcılarının alması gereken bir belgedir. Psikoteknik raporu olmayan şoförlerin, şirketlerde K belgeleri ve benzeri belgelerin de iptal olması söz konusu. Çünkü nitelikli şoförün olması gereken kriterler arasında psikoteknik değerlendirme raporu var. Nitelikli şoförü ticari araç kullandırmak zorunluluğu var. Şirket, nitelikli olmayan şoförü görevlendirdiği takdirde ve yarın bir kaza olduğu zaman şirket müdürü veya yetkilisi mahkemede bununla karşı karşıya kalır ve ceza alır. Konu hakkında detaylı bilgi almak için lütfen bizi arayın veya randevu alın” diye konuştu. Torbalı Psikoteknik İletişim: 0544 285 35 35

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.