SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Prefabrik evlere talep arttı

Bu haber 18 Temmuz 2022 - 23:35 'de eklendi.

İzmir’de geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerden sonra Torbalı’da prefabrik ve çelik yapılara ilgi arttı. Torbalı’da üreticiler siparişlerin 3-4 kat arttığını belirtirken, emlak danışmanları da küçük metrekareli arsa ve arazi taleplerinin yoğunlaştığını söyledi.

Pandemi döneminde artan talepten sonra depremin de önemli bir etki yarattığını dile getiren emlak danışmanları, “Son zamanlarda talep yüzde 50 arttı. Kurumsal yatırımcılar olmadığı için küçük metrekareler isteniyor. Arayanlar ‘bana 500 metrekare ile 2 dönüm arası bir yer gerek. İçine prefabrik koyarım sonra da ev yaptırırım’ diyor” şeklinde konuştu.

KİRA FİYATLARI DA ARTTI

“Ev sahipleri kiraya ortalama 500 lira zam yaptı” diyen emlak danışmanları, “Depremde evi hasar görenler de yüksek binada yaşayanlar da yeni ev arıyor. Vatandaşın ilk tercihi müstakil ev. Ama bu maddi olanaklara bağlı. İmkanları daha sınırlı olan da güvenli apartman istiyor. Bizi arayanlar ‘en çok 4-5 kat olsun’ diyorlar. Bu dönemde zam yapan ev sahipleriyle çalışmıyoruz ve depremzededen komisyon almıyoruz. Ama İzmir’de durumu fırsata çevirenler de var.  Vatandaş prefabrik ev ya da kendi yaptıracağı ev için uygun arsa peşinde” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.