SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Polis, motosiklet denetimlerine yoğun bir şekilde devam ediyor

Bu haber 18 Haziran 2021 - 0:44 'de eklendi.

Havaların ısınmasıyla birlikte garajlardan çıkartılan motosikletler, trafikteki yerini almaya başladı. Can güvenliği için gerek MOBESE’ler aracılığı gerekse de uygulamalarla işlemler yapılmaya başlandı.

TORBALI’DA kış aylarında garajlarda bekletilen motosikletler, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşlara tarafından trafikte yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı. Trafik polisleri de, bu artışla birlikte motosiklet sürücülerine yönelik geniş kapsamlı uygulamalar yapmaya başlayacak. Gün içerisinde özellikle şehir merkezinde motosikletler üzerine uygulamalar yapmaya başlatacak olan Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, denetimlerde motosikletleri en ince ayrıntısına kadar inceleyecek. Hem kaza oranını hem de kurallara uyulmasını hedefleyen polis, böylelikle huzuru da sağlamış olacak.

TESCİLSİZ VE PLAKASIZ MOTOSİKLETLER TEHLİKE YARATIYOR

TORBALI’DA motosiklet sayısı hızla artıyor. Son yıllarda artan motosiklet modelleri ve fiyat düşüklüğü gibi nedenlerle vatandaşları motosiklet almaya yönlendirdi. Birkaç yıldır gelen talep sonrasında motosiklet sayısı 10 bine ulaştı. Havaların ısınmasıyla birlikte garajlardan çıkartılan motosikletler, trafikteki yerini almaya başladı. Tescilsiz ve plakasız motosikletler ile trafikteki iki tekerlekli araç sayısı yaklaşık 13 bine yükseliyor. Havaların ısınmasından sonra trafiğe yeniden çıkan motosikletler için Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de önlemlerini arttırdı. Ekipler özellikle, kasksız ve tescilsiz motosikletlere aman vermiyor.

POLİS GEÇİT VERMİYOR!

Son yıllarda artan motosiklet kazaları neticesinde çok sayıda gerek polis, gerekse de jandarma uygulama yaparak, kuralsız sürücülere göz açtırmıyor. Denetimlerde tescilsiz motosikletlere el konulurken, kurallara uymayan sürücülere ise ağır trafik cezaları kesiliyor. Geçtiğimiz yıllarda bu uygulamalardan büyük verim alınması ve sürücülerin trafiğe çıkarken daha dikkatli davranmaları konusunda tedbirli olmaları sağlanmıştı. Asayiş ekiplerinin de artık bir trafik polisi gibi ceza kesecek olması, sürücülerin artık daha dikkatli olmasına neden olacak. CEMİL ZEYBEKER

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.