SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Plastik damlamaları, ‘Tanırlar Plastik’te geri dönüştürerek doğayı koruyun

Bu haber 25 Temmuz 2021 - 23:05 'de eklendi.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Torbalı’da da domates ekim sezonu açıldı. Ürünleri sulamada kullanılan ‘bağırsak’ diye bilinen plastik hortumların geri dönüştürüldüğü fabrikaların ise işleri bir hayli fazlalaştı. Torbalı’daki Subaşı Mahallesi’nde 10 yıldır faaliyet gösteren ve ilçenin tek lisanslı geri dönüşüm fabrikası olan Tanırlar Plastik’te çalışmalar bir hayli yoğunlaştı. Domates tarlalarında kullanılan bağırsak plastikleri geri dönüştüren firma, çiftçiden değerinde satın altığı bu plastikleri geri dönüştürüyor. Necmettin ve Faruk Tanır’ın sahibi olduğu bu fabrikada domates sezonunu verimli geçirmek için yoğun çaba sarf ediliyor.

‘PLASTİKLERİ YAKARAK DOĞAYA ZARAR VERMEYİN!’

Bu plastik bağırsakların en çok domates sulamada kullanıldığını söyleyen Necmettin Tanır, “Çiftçiler kullanımının sona ermesinin ardından bu plastikleri tarlalarda yakıyor. Hem doğaya zarar veriliyor hem de yakılan yerde gelecek yıl tekrar mahsul çıkmasını engelliyor. Yani yakıldığı yerde bir daha mahsul çıkmıyor. Çiftçilerimiz, bu plastik bağırsakları bize getirerek hem kazanç elde edebilir hem de doğaya zarar vermesinin önüne geçebilirler” şeklinde konuştu. Öte yandan, Tanırlar Geri Dönüşüm fabrikası hurda plastiklerin hepsinin değerinde satın alıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.