SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Piyasa fiyatının altında satılan eti almayın’ uyarısı!

Bu haber 02 Mayıs 2023 - 0:22 'de eklendi.

Sadık İleri Bulvarı üzerinde hizmet veren Akar Kasap’ın sahibi Fikri Akar, ucuz et satışına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Son dönemde fiyatların oldukça arttığına dikkati çeken Akar, belirli bir fiyatın altında et satılmasının mümkün olmadığını anlattı. Deneyimli Kasap, “Sağlığınız ile oynamayın!” uyarısında bulundu.

AKAR, sağlıklı ve kaliteli bir hizmet için konusunda uzman olan kasapların tercih edilmesi gerektiğini dile getirerek, “Etlerin parçalanması, kuşbaşı ve kıyma haline getirilmesi, sağlık açısından hassas bir konudur. Vatandaşlar ucuz diye et satın almasınlar” diye konuştu. Beden sağlığı açısından büyük önem taşıyan ve dengeli beslenme açısından çok önemli olan eti alırken dikkat alırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli unsur olduğunu ifade eden Akar, “Et, uygun koşullarda muhafaza edilmediği takdirde insan sağlığı açısından faydadan çok zarar getirebilir” dedi.

KIRMIZI ET ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

“HER hayvanın et rengi farklı olur” diye sözlerine devam eden Fikri Akar, “Hayvanın vücudundaki kısımlara göre de et rengi farklılık gösterebilir. Kırmızı et alırken düşülen en önemli yanılgı koyu renk alan etin çok beklemiş olması inancıdır. Etin bekletilmiş olup olmadığını anlamak için üzerinde yer alan koyu halkalara dikkat etmek gerekir. Eğer etin renginde koyu mor halkalar oluşmamışsa o et taze anlamına gelir. Et alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biriside hijyenik ortamın olmasıdır. Hijyenik olmayan ortamlarda üretilen etlerde bakteri oluşumu ve küf kaçınılmazdır. Her ette olduğu gibi kırmızı ette de genel olarak kapalı alanlarda bekletilen ve ambalajlı etleri almaya özen göstermeniz gerekir. Dokusunda mermer deseni olan ve dokununca sıkı duran etleri tercih etmeye özen gösterin” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.