SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Pırasada hasat tüm hızıyla devam ediyor

Bu haber 29 Aralık 2023 - 0:25 'de eklendi.

Torbalı Ovası’nda ekim yapılan tarlalarda başlayan hasat yüz güldürüyor. Tek tek sökülüp yıkanan pırasalar sofralara ulaşmaya başladı.

HER mevsim sebze yetişebilen verimli Torbalı Ovasında pırasa hasadı devam ediyor. Yetiştiriciler ürünlerini toplarken en iyi fiyata pazarlamak için de büyük bir çaba sarf ediyor. Son yıllarda üreticisine para kazandıran pırasadan, üreticiler bu yıl da umutlu. Tarladan çıkış fiyatı çiftçiyi oldukça memnun eden pırasa bu yıl yaklaşık 7 bin dönüme ekildi ve yaklaşık 30 bin tonluk üretimin bekleniyor.

HASADINA ilçede erken başlanan pırasa özellikle yurt dışına ediliyor. Ürünlerinin ihraç edilmesinden memnun olan üreticiler fiyatlardan da memnuniyetlerini dile getirdi. Erken ekenin yüzünün güldüğü hasat, kısa bir süre sonra ova geneline yayılacak.

SANAYİ ve tarımıyla ülkenin üretim merkezlerinden biri olan Torbalı’da yaz kış sebze yetiştiriciliği yapılıyor. Son yıllarda üretimi artan ürünlerin başında gelen ve ovada bolca ekilen pırasada ilçe Türkiye’de önemli derecede pırasa üreten yerlerden biri haline geldi. Geçtiğimiz yıl yaklaşıl 20 bin ton üretimi yapılan pırasada bu yıl 30 bin tonluk üretim bekleniyor.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.