SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Perşembe günleri 201 bin olan nüfus 250 bine çıkıyor

Bu haber 15 Kasım 2022 - 2:21 'de eklendi.

Küçük Menderes Havzasının en büyük semt pazarlarından biri olma özelliğini taşıyan ve adını kurulduğu günden alan Perşembe Pazarı deyim yerindeyse çekim merkezi oldu. Haftada sadece bir gün kurulan ve ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere yoğun ilgi gösterdiği semt pazarına komşu ilçelerden de yoğun talep var.

ÖZELLİKLE de geçtiğimiz yıllarda İZBAN’ın ilçemize kazandırılmasıyla birlikte cazibe kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen  Torbalı, son dönemde yapılan yatırımlarla daha da kalkındı. Başta Selçuk olmak üzere İzmir’in Tire, Bayındır, Ödemiş, Menderes, Karabağlar ve Buca ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını kullanarak, hem organik hem de ucuz ürünlerin tezgahlarda sergilendiği dev semt pazarına gelmek için yollara düşüyor.

KADIN el sanatları, şarküteri, üretici ve mahsul pazarı gibi bölümlerden oluşan dev pazarda 750’yi aşkın esnaf faaliyet gösterirken,  550’si kapalı, 560’ı açık olmak üzere toplamda bin 110 adette tezgah açılıyor. Satışa sunulan sebze, meyve, yumurta, zeytin, hayvansal yağ, peynir, kışlık peksimet, salça ve tarhana gibi gıda ürünleri tamamen doğal olarak üretilirken, İZBAN’ın ilçeye kazandırılmasıyla birlikte semt pazarına komşu ilçelerde yaşayan vatandaşlarında ilgisi bir hayli arttı. Her hafta onbinlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan semt pazarında taze meyve ve sebzenin yanı sıra, iğne oyasından, konfeksiyona, ayakkabıdan, mutfak malzemelerine kadar her şeyi geniş bir yelpazede bulmak mümkün.

ŞEHİRLE iç içe girmiş yapısı ve 900’ü aşan esnaf sayısı ile bölgenin en büyük semt pazarlarından biri olan Perşembe pazarı,  çeşit çeşit sebze meyve ile hayvansal ürünlerin tek elden tüketicisine ulaştığı çekim merkezi olarak da anılmaya başlandı. Köylü kadınların yetiştirdiği ürünleri pazarladığı tezgâhların yanı sıra iğne oyası ve kanaviçe gibi el sanatlarının görücüye çıktığı sergiler ise bir hayli ilgi görüyor. Her Perşembe, pazarcı esnafı bolluk ve bereket için şükrederken kazanç için dua ediyor. Öte yandan 201 bin olan ilçe nüfusunun kurulan pazarla birlikte 250 bini geçtiği tahmin ediliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.