SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Penis protezi ameliyatı iktidarsızlığın çözümüdür’

Bu haber 12 Haziran 2019 - 11:33 'de eklendi.

BORNOVA’DA yaşayan 59 yaşında hastanın umudu Tınaztepe Torbalı Hastanesi oldu. Uzun süredir sertleşmede azalma şikâyeti ve kullandığı ilaçlardan fayda görmemesi üzerinde Torbalı’daki hastanenin üroloji kliniği doktoru Op. Dr. Erdem Özbek’e başvurdu. Yapılan incelemeler sonrasında penil protez ameliyatı kararı alındı. Hastaya, Anestezi Uzmanı Dr. Tülay Dikencik tarafından spinal anestezi uygulanarak, yaklaşık 75 dakika süren operasyonu başarıyla tamamlandı. Bir gün müşahede altında tutulan hastanın daha sonra taburcu edildiğini söyleyen Op. Dr. Özbek, penis protezleri hakkında bilgi verdi. Tınaztepe Torbalı Hastanesi Üroloji Kliniği Hekimi Erdem Özbek, “Penis protezi yerleştirilmesi ameliyatları, peniste sertleşme bozukluğu (erektil disfonksiyon) olan hastaların ilaçla tedavisinden fayda görmemesi durumlarda uygulanır. Peniste sertleşme bozukluğu, erkek cinsel organının vaginaya girişini sağlayabilecek şekilde sertleşmemesi veya sertlik oluşsa bile bu sertliğin sürdürülememesi olarak tanımlanır. Bu problem değişik şiddetlerde olmak üzere 40-70 yaş arasındaki erkeklerin yüzde 52’sinde görülmektedir. Ülkemizde ise hafif, orta ve tam sertleşme bozukluğu görülme sıklığı toplam olarak yaklaşık yüzde 70 olarak bulunmuştur. Yaşa göre değerlendirildiğinde ise 40-49 yaşları arasında yüzde 50 olarak izlenen sertleşme bozukluğu sıklığı, 70 yaş ve üzerinde yüzde 95 olarak kaydedilmiştir” dedi.

PENİS PROTEZİ İLE SAĞLIKLI VE SÜREKLİ OLARAK CİNSEL HAYATINIZA DEVAM EDEBİLMENİZ MÜMKÜNDÜR

TINAZTEPE’Lİ doktor, sözlerine şöyle devam etti; “Erektil disfonksiyon,  damar sertliği, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, koroner arter hastalığı, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara, sinir sistemi, hormonal sistem  ve damar sistemi hastalıklarına bağlı gelişebilir. Ayrıca sadece penise ait bazı hastalıklar ve psikolojik nedenlerle de gelişebilir. Bazı yaralanmalar, ameliyatlar, çeşitli ilaç ve madde kullanımı da sertleşme bozukluğuna yol açabilir. Yaşlanma, kronik hastalıklar ve sigara, sertleşme bozukluğu için bilinen başlıca risk faktörlerindendir. Peniste tam sertleşmeme şikayeti bulunan erkeklerde cinsel uyarı ile oluşan sertlik vaginaya giriş için yeterli olmayabilir ya da yeterli olsa bile kısa sürede bu sertlik kaybedilebilir. Bu sorun altta yatan başka bir hastalığın belirtisi de olabilir ve bu esas hastalığın seyrine göre sorun artabilir. Bunun dışında özellikle yaşla birlikte sorun artar. Sigara, sistemik hastalıklar (damarsal hastalıklar, şeker hastalığı, vb. ), kolesterol yüksekliği, tansiyon yüksekliği gibi faktörler de penis sertleşme bozukluğu için risk faktörü oluşturur ve hastalığın seyrini hızlandırır. Penis protezi ile sağlıklı ve sürekli olarak cinsel hayatınıza devam edebilmeniz mümkündür.

ERKEKLERDE SON TEDAVİ SEÇENEĞİDİR

“PENİS protezi, sertleşme bozukluğu, ilaç tedavileri veya bazı damar ameliyatları ile giderilemediğinde veya bu ilaçların ya da ameliyatların sakıncalı olduğu veya yararlı olamayacağı önceden saptanan durumlarda penil protez yerleştirme ameliyatları yapılabilir” diye sözlerine devam eden Op. Dr. Erdem Özbek, “Böyle bir ameliyat öncesi kan tetkikleri ile beraber penis kan akımını belirlemek için Penil Renkli Doppler ultrasonografi tetkiki yapılır. Peyronie hastalığı olarak bilinen, peniste ele gelen sertlik ve peniste ağrı belirtileri ile ortaya çıkan, sertleşme anında peniste eğrilik yapan hastalıkta eğer sertleşme güçlüğü başlamışsa penis içine enjekte edilen bir ilaçla özel bir test yapılabilir. Bu testin sonucu da protez yerleştirilmesi için tanısal olarak kullanılabilir. Penis protezleri, sertleşme bozukluğu bulunan erkeklerde son tedavi seçeneği olarak ameliyatla penis içine yerleştirilmek üzere üretilmiş malzemelerdir. Temel olarak iki grup penis protezi vardır. Malleable (Katlanabilir) penis protezi: Sürekli sert kalan ancak eğilip bükülme özelliği olan protezlerdir. İnflatable(Şişirilebilir/Pompalı) penis protezi: Şişirilip söndürülebilen mekanizmaya sahip iki ya da üç parçalı cihazlardır. Birinci gruptaki protezlerin sürekli sert olması doğallıktan uzak olabilir. İkinci gruptaki protezlerin ise şişirilip indirilebilmesi onlara daha doğal bir fonksiyon özelliği kazandırır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

BU TEDAVİ UYGULANDIĞINDA HASTALAR İSTEDİKLERİ ZAMAN CİNSEL İLİŞKİYE GİREBİLECEK

BU ameliyatın, genel veya bölgesel  (belden aşağı uyuşturma) anestezi ile yapıldığını anlatan Tınaztepe Üroloji Doktoru, “Ameliyattan önce ameliyat bölgesi çeşitli özel maddelerle çok iyi temizlenmelidir. Geniş etkili antibiyotiklerden birisi enjeksiyon ile uygulanmalıdır. Bu antibiyotiklere ameliyat sonrası da en az 2 veya 3 hafta devam edilmelidir. Penis ve çevresindeki kıllar ameliyattan önce kesilmelidir.  Ameliyat sonrasında, cerrahi öncesinde penisin duyusu, orgazm yeteneği ve ejakülasyon (boşalma) fonksiyonu normal ise protez yerleştirilmesi sonrasında da bu fonksiyonlar devam eder. Protez sadece cinsel uyarıdan bağımsız olarak penisin sert hale geçmesini sağlar. Protez cerrahisinin amacı bu sertliği ve peniste yukarıya doğru açılanmayı sağlamaktır. Bunun dışında penis protezi yerleştirilmesi penis boyu ya da çapında bir artış sağlamaz veya kişinin cinsel isteğini direkt olarak etkilemez. Bu ameliyat, yerleştirilecek protezin tipine göre 45 dakika ile 1.5 saat arasında değişebilir. Ameliyat sonrası hastanede kalış süresi ise hastanın ağrı ve yara iyileşmesi durumuna göre 2-5 gün arasında değişebilir. Antibiyotiklerin koruyucu olarak enjeksiyonla veriliyor olması da bu süreyi uzatabilir. Penis Protezinin  Avantajı şudur; Bu tedavi uygulandığında hastaların istedikleri zaman cinsel ilişkiye girebilmeleri ve ilişkiyi yeterince devam ettirebilmeleri gibi avantajları olacaktır. Hastalarımız, ameliyat sonrası 6 hafta sonra cinsel ilişkiye başlıyor. Eşlerinin tatmini açısından da bu tedavi seçeneği diğer tedaviler arasında birinci sıradadır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.