SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Pelet sobalar Torbalı’yı ısıtıyor

Bu haber 14 Aralık 2023 - 1:02 'de eklendi.

Türkiye’de son yıllarda özellikle hobi bahçelerinde tercih edilen “yeni nesil” olarak adlandırılan pelet sobalar, Torbalı halkından da talep görüyor.

TALAŞ, odun veya ağaç atıklardan elde edilen peletlerin yakıt olarak kullanıldığı sobalar, son yıllarda vatandaşların tercihleri arasında yerini alıyor. Özellikle terasa sahip evlerde ve hobi bahçelerinde kullanılan pelet sobalar, modern görünümüyle de ilgi çekiyor. Yanma potasındaki peletlerin, otomatik yüklemeli ve ateşlemeli şekilde yakılmasıyla çalışan ve ‘yeni nesil’ olarak adlandırılan pelet sobaların üretim ve kullanımı, kömüre oranla daha az kül çıkarması ve çevre dostu olması nedeniyle artıyor.

SOBACILAR, kendilerine gelen kuzine, şömine ve pelet soba taleplerini karşılamak için yoğun mesai yapıyor. Sobacılar, pelet sobaların vatandaşlarca tercih edilme nedenine ilişkin ise “Kömüre oranla külü daha az çıkıyor ve dumanı yok. Ayrıca zehirlenme riski sıfır. Diğer yakıtlara göre en az yüzde 30 daha ekonomik ve çevre dostu. Bu nedenle insanlar da tercihlerini bu sobadan yana kullanıyor” ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE hobi bahçelerine yönelik bu tür sobaların satışını yaptıklarını aktararak, “İsteyen şömine, isteyen de pratik olduğu için pelet soba tercih ediyor. Bu yıl soba fiyatlarında geçen seneye göre yüzde 50 artış oldu. Vatandaş da alım gücüne göre tercihte bulunuyor.” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.