SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Pazartesi sendromunu sanal alışverişle atlatıyoruz

Bu haber 29 Ekim 2022 - 10:19 'de eklendi.

Günlük yaşam, çalışma düzeni, eğitim sistemi, sosyal etkileşim gibi birçok alanda yeni normalleşme sürecini meydana getiren korona virüsünün Türkiye’de en çok etkilediği sektörler arasında e-ticaret yer aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, “Dijital tüketici, pazartesi sendromunu atlatmak için online alışverişi en çok pazartesi günü yapıyor” dedi.

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, pandemi dönemiyle birlikte tüm ürün ve hizmet tedarikçileri için dijitalleşmenin zorunlu hale geldiğini söyledi.

DİJİTAL TÜKETİCİ KİMLİĞİ OLUŞTU

DİJİTAL tüketicinin alışveriş yaptığı internet sitelerinde hıza ve yalın tasarıma önem verdiğini, kolay alışveriş imkanını aradığını belirten Önder, şunları söyledi:“Pandemi süreciyle birlikte sanal alışverişe daha çok yöneldik. Markete, alışveriş merkezlerine gitmeyenler, kalabalık ortamda bulunmaktan çekinenler, sanal ortamda alışverişi benimsedi. Artık dijital tüketici kimliği oluştu. Ürünü 360 derece görmek isteyen, markalar ve fiyatlar arasında karşılaştırma yapan, sosyal medyada markalar ile ilgili yorum yapan tüketici modeli bulunuyor. Dijital tüketiciler, mobil uyumluluğa da önem veriyor; çünkü tüketiciler online alışverişi en çok mobilde yapıyor.”

TÜKETİCİLERİN sanal alışverişi pazartesi günleri yaptığını da vurgulayan Önder, “Dijital tüketici, pazartesi sendromunu atlatmak için online alışverişi en çok pazartesi günü yapıyor. En çok online alışverişin yapıldığı gün pazartesi. En az online alışveriş yaptığı gün ise pazar” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.