SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Pazarın zam şampiyonu ‘Kıl Biber’ oldu

Bu haber 11 Şubat 2022 - 0:42 'de eklendi.

Torbalı’nın en büyük sebze ve meyve pazarı olan Perşembe Pazarının zam şampiyonu bu hafta, kıl tatlı-acı biber oldu. Geçtiğimiz hafta kilosu 30 lira civarında olan biber, bu hafta kilosu tırmandı.

PAZARTESİ Pazarında geçtiğimiz haftaya göre meyve fiyatları basit kalırken, sera üretimi sebze ürünlerinde fiyat artışı dikkat çekti. Pazarın zam şampiyonu ise kilosu 30 lira olan acı biber oldu.

9 YILLIK pazarcı Hikmet Türe, “Halde 25 TL çıkışı var biberin, yüzde 10 da mazot koyduğum zaman sana fiyatı 27 TL’ye geliyor. Kg başına 3 TL kazanıyoruz. Müşteriye yok dememek için… Halden çıkışlar çok yüksek. Haller denetlenmeli. Fiyatların neden yüksek olduğunu hale gidip sorun. Pazar fiyatlarının başlangıcı hal. piyasayı hal belirler” dedi

DÖVİZ kurunun düşmesinin ardından yakıt ve diğer maliyet fiyatlarının aşağı çekilmemesi halkın aldığı ürünlerde fiyatlara bir türlü yansımadı. Herkesin indirim olacak düşüncesiyle gittiği Perşembe Pazarında fiyatların düşeceğine arttığını gördüler. Fiyatı en çok artan ürün ise kıl biber oldu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.