SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Pazarcılar Odası Başkanı Erişen'den kış öncesi fiyat açıklaması

Bu haber 14 Ekim 2022 - 10:48 'de eklendi.

İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, kış mevsiminde meyve sebze fiyatlarının 2 katına çıkacağını kaydetti. Erişen, “Fiyatlar sonbaharla birlikte artmaya başladı. Domates, salatalık, biber, patlıcan, pırasa aklınıza ne geliyorsa, yılbaşından sonra bugün aldığınız fiyatın 2 kat olacak” dedi.

İZMİR Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, kışın meyve ve sebze fiyatlarının nasıl olacağını açıkladı. Erişen, hem vatandaşı hem de pazarcı esnafını zor günler beklediğini anlattı. Fiyatların sonbahar itibariyle yükselmeye başladığını kaydeden Erişen, kış mevsimi ile birlikte pahalılık oranının daha da artacağını belirtti.

“FİYATLAR ARTIYOR”

ERİŞEN, “Bugün hangi ürünü kaç paradan alıyorsak, kışın bu rakamlar 2 katı olacak. Domates, salatalık, biber, patlıcan, pırasa aklınıza ne geliyorsa, yılbaşından sonra 2 kat olacak. Yılbaşında asgari ücrete yeni bir zam gelecek diye konuşuluyor ama tüm meyve sebze fiyatlarının en az 2 katına çıkacağını üzülerek belirtmek zorundayım. Bu nedenle inşallah asgari ücrete iyi bir oranda zam yapılır ki vatandaş daha zor durumda kalmaz” dedi.

“ÜRÜNLER SERADAN GELECEK”

EGE bölgesinde bol yetişen ürünlerin büyük kısmının ihracata gittiğini aktaran Erişen, “Domates, biber ihracata gidiyor. Elma bol yetişiyor, ağacında bile şu anda 5 lira, pazara gelene kadar bunun üzerine eklenen masrafları düşünün, pazarda en ucuz elma 10-15 TL arasında. Buzhanenin masrafı var.  Mandalina yetişti ama yeşil şu anda, böyle ekşi satılmıyor, üretici sarartıp piyasaya öyle sürecek. Yani ağaçtan depolara gidecek, bunun üzerine ek maliyet demek. Yeşilliklerde ise biliyorsunuz tarla dönemi artık bitiyor, havalar soğudu.  Bundan sonra pazara, markete gelecek olan yeşilliklerin  hepsi seradan gelecek. Tarladan gelirken pahalıydı, seradan gelirken hem az olacak hem de maliyeti yüksek olacak. Yandık ki ne yandık, Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.