SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Pasaport ve Sürücü Belgesi Başvuru Sorgulama İşlemi e-Devlet’e Taşındı!

Bu haber 09 Kasım 2018 - 23:18 'de eklendi.

E-DEVLET’ten yeni hizmetler… e- Devlet tarafından iki yeni uygulama vatandaşların hizmetine açıldı. Buna göre vatandaşların Pasaport başvuru süreci ve sürücü belgesi başvuru durumlarını e- devlet aracılığıyla sorgulayabilecekleri açıklandı.

e- Devlet aracılığıyla yeni uygulamalar hizmete açılmaya devam ediyor.Söz konusu pasaport başvurusu yapanlar ve sürücü belgesi başvurusu yapan vatandaşlarımıza kolaylıkların sağlanacağı bildirildi.

e- Devlet tarafından yapılan açıklamalara göre pasaport ve sürücü belgesi başvuru durumu bundan böyle e-devlet’ten sorgulanabileceği açıklandı.Buna detaylara göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce sunulan hizmetlerden pasaport ve sürücü belgesi başvuru durumu sorgulama işlemleri, e-Devlet üzerinden yapılacak.

PEKİ E- DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILABİLİR?

E-Devlet şifresi PTT aracılığı ile alındıktan sonra kesinlikle iptal edilmiyor.

Vatandaşın T.C. Kimlik Numarası gibi (şifre değiştirme/güncelleme durumu olsa bile) ömür boyu kullanacağı bir bilgi olarak bilinmektedir.Uzun süre sisteme giriş yapmaz veya giriş yapmamayı tercih etseniz bile şifreniz aktif olarak kalabiliyor.

Ayrıca şifrelerinizi aldıktan sonra sisteme ilk kez giriş yapmanız talep edilecek ve sağ üst köşede bulunan “Giriş” sekmesinden sisteme ulaşabileceksiniz.Orada karşınıza çıkan Login ekranında TC. Kimlik numaranızı ve PTT’den size verilen şifreyi yazmanız zorunlu.

İlk kez hizmete giriş yaptığınızda ise ek olarak sizden kendi şifrenizi oluşturmanız isteniyor. Bu şifreyi de belirledikten sonra, özgürce site içerisinde gezebilirsiniz…

egehaber.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.