SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Pamukta verimi düşüren zararlı böceklere karşı kontroller yapılıyor

Bu haber 20 Ağustos 2021 - 23:14 'de eklendi.

Subaşı ve Atalan Mahallelerinde teknik personel tarafından pamukta hastalık, zararlı kontrolü  ve tuzak kontrolleri yapıldı.

PAMUK üretiminin önemli merkezlerinden Torbalı’da, ürün veriminin düşmesine neden olan böceklerle biyolojik mücadele için “feromon tuzağı” kuruluyor.

TÜRKİYE`nin önemli pamuk üretim merkezlerinden Torbalı’da, pamuk üretimini olumsuz etkileyen zararlı böceklere karşı uygulanmaya başlanan “feromon tuzağı” ile verim kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.

TORBALI İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, pamuk üretiminin yoğun olarak yapıldığı ilçede zirai mücadelenin zamanını belirlemek, böcekler nedeniyle üründe yaşanan verim kaybının önüne geçmek amacıyla kontrollerde bulundu.

BÖYLECE zararlı böceklerin popülasyonu kontrol altına alınarak pamukta oluşabilecek verim kaybının önüne geçilecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.