SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Pamuk sektörünün öncüsü Çetineller sezonu açtı

Bu haber 26 Eylül 2021 - 18:39 'de eklendi.

Torbalı’nın en büyük pamuk fabrikası Çetineller Tarım A.Ş.2021 sezonunu açtı. Firma ortaklarından Hasan Çetinel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yaptığı duyuruda, herkese bereketli ve kazançlı bir sezon diledi.

TÜRKİYE’NİN önemli tarım alanından olan Torbalı Ovası, bir zamanların beyaz altını olan pamuk üretimine tekrar dönüş yaptı. İlçemizin bereketli toprakları, geçmiş yıllarda olduğu gibi yeniden beyaz altınla gelin gibi süslendi. Beyaz Altın diyarı olarak bilinen Torbalı’da pamuk ekim alanları yüzde 40 oranında arttı.

ÜLKE genelinde olduğu gibi ilçemizde de üretimi artmaya başlayan pamukta verilen yüksek fiyat, üreticileri şimdiden memnun etmeye yetti. Stratejik olarak büyük bir öneme sahip olan pamuk, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Bir zamanlar dünyanın pamuk ihtiyacını gideren Türkiye, son 10 yılda pamuğu yurt dışından temin etmeye başladı. Ancak pamuk üretiminde olumlu gelişmelerin yaşanması, gelecek için umut verici. Beyaz altında yaşanan bu olumlu gelişmeler, çırçır fabrikalarında çarkların yeniden dönmesine neden oldu.

TORBALI’DA ‘pamuk’ denildiğinde akla gelen ilk ailelerden Çetineller Ailesi de, beyaz altının ilçedeki öncülerinden… Çetineller Tarım A.Ş.’in ortaklarından Hasan Çetinel, pamuğun artık kötü günleri geride bıraktığını belirtti. Yaşanan gelişmelerle bayram ettiklerini ifade eden Çetinel: “Çiftçi gülmeye başladı. Onlar güldüğünde biz de fabrikacı olarak gülüyoruz. Çünkü bizler zincirin bir halkasıyız ve birbirimize bağlıyız. Önümüz artık açık. Herkes pamuğa dönecektir” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.