SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Pamuk, krallığı domatese bıraktı

Bu haber 01 Ağustos 2022 - 2:05 'de eklendi.

Bir zamanlar Torbalılı çiftçilerin en çok ektiği ürün olan pamuk son yıllarda büyük düşüş yaşıyor. Yaklaşık 12 bin dekara ekilen pamuk bu alandaki birinciliğini domatese bıraktı.

TORBALILI çiftçilerin uzun yıllar tercih ettiği, binlerce lira para kazandığı pamuk artık tercih edilmiyor. Bundan on yıl öncesine kadar ovayı bembeyaz bir görüntüye bürüyen pamuk yerini artık başka ürünlere bıraktı. İnişli çıkışlı fiyat grafiği, bakımındaki zorluk ve kar düşüklüğü nedeniyle yerini çoğunlukla domatese bırakan pamuk az da olsa çeşitli mahallelerde üretiliyor.

SON yıllarda üretiminde düşüşün yaşandığı Torbalı’da pamuk Göllüce, Atalan, Bülbüldere Mahallelerinde yoğunlukla üretiliyor.

AĞUSTOS ayında hasadı gerçekleştirilen pamukta üretim için adımlar atılmaya devam ediliyor. İnişli çıkışlı bir tablo gösteren pamuğa aynı dönemde üretilen mısır en büyük rakip.

MISIR ekimine yoğunlaşan çiftçiler pamuğu son yıllarda tercih etmiyor. Bir zamanlar Torbalı’nın en önemli ürünü halinde olan pamuk şimdilerde bu daldaki birinciliği domatese bıraktı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.