SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Özel okul yöneticileriyle toplantı yapıldı

Bu haber 17 Eylül 2021 - 22:33 'de eklendi.

Torbalı ilçesinde bulunan toplam 62 özel okul ve kurumun yöneticileri ile sene başı müdürler toplantısı düzenlendi.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Sene Başı Özel Okul Müdürler Toplantısı açılışında konuşan Şube Müdürü Nilüfer Buyruk, Torbalı ilçesinde eğitim ve öğretim faaliyeti sürdüren tüm özel okul-kurum yöneticilerine başarılı ve sağlıklı bir eğitim yılı temennisinde bulundu. Özel okullarda yapılması gereken iş ve işlemler hakkında detaylı bilgi veren Buyruk, eğitimci ve diğer hizmet personeliyle yaklaşık 3bin kişilik bir istihdam sağlayan özel okulların eğitim alanında sağladıkları önemli katkılara işaret ederek gerek eğitim kalitesi, gerekse okul ve derslik kapasitesiyle ilçemizin eğitim hizmetinde önemli bir pay sahibi olduklarına vurgu yaptı. Özel eğitim ve öğretimden sorumlu şube müdürü Nilüfer Buyruk, “özel okul ve kurumlarımız eğitim alanında önemli bir rol üstlenmektedir. Özel okul ve kurumlarımızın gerek eğitim faaliyetleri gerekse diğer iş ve işlemlerini en iyi şekilde yürütmeleri konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli destek ve rehberlik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özel okul ve kurumlarımızın eğitim ve öğretim hizmetlerini en iyi şekilde yürütmeleri için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye hazırız. Küresel salgın döneminde resmi/özel ayrımı yapmadan tüm okullarımızda gerekli tedbirlerin alınması, eğitim ve öğretim çalışmalarının aksamadan yürütülmesi hususunda saha çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ŞUBE Müdürü Nilüfer Buyruk’un konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Selin Kızıltuğ, okullarda uygulanan küresel salgın tedbirleri konusunda detaylı bir sunum yaparak vaka algoritması uygulama esaslarını anlattı.

4 BİN ÖĞRENCİYE YAKLAŞTI

KÜRESEL salgın sürecinde bir çok sektörde olduğu gibi sıkıntılar yaşamasına rağmen ayakta durmayı başaran özel okul sektörü yarınlara umutla bakıyor. Torbalı ilçesinde sayıları 62’ye ulaşan özel okul ve kurumlarda yaklaşık 4 bin öğrenci eğitim ve öğretim hizmeti alıyor.

RESMİ verilere göre yönetici, öğretmen, memur, hizmetli, servis personeli gibi farklı alanlarda görev yapan yaklaşık 3 bin kişiye istihdam imkanı sağlayan özel okul ve kurumlar, sürekli göç alan Torbalı ilçesine eğitim tesisi, derslik ve istihdam olanakları sağlıyorlar.

SÜREKLİ İNCELEME YAPILIYOR

ÖZEL okul yöneticileri ile çevirim içi gerçekleştirilen toplantıda konuşan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tosun, Torbalı ilçesinde eğitim faaliyeti sürdüren ve bu alanda önemli katkı sağlayan özel okul temsilcilerine teşekkür etti. Torbalı ilçesinde 90’ı resmi olmak üzere 152 okul ve kurum bulunduğunu belirten Tosun, 62 özel okul ve kurumda yürütülen çalışmaların bakanlığımızca belirlenen kanun ve yönetmeliklere uygun bir şekilde yapılmasının önemini vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tosun, “ilçemizde yaklaşık 34 bin öğrenci örgün eğitim almaktadır. Yaklaşık 4bin öğrencimiz özel okul ve kurumlardan eğitim hizmeti alıyor. Bizim için resmi-özel fark etmez. Her bir öğrencimiz önemli ve değerlidir. Eğitimcilerimiz ve tüm egitim çalışanlarımız aynı şekilde değerlidir. Bir özel okulda evine ekmek götüren hizmetli bir kardeşime istihdam sağlanması, bir öğretmenime çalışma imkanı sağlanması önemli bir hizmettir. Ancak bu bizim denetim ve rehberlik çalışmalarımız etkilemez. Tüm özel kurumlarımız periyodik olarak ziyaret edilecek, incelenecek ve varsa eksikleri tamamlanacaktır. Görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz takdirde küresel salgın sürecinde de eğitim ve öğretim çalışmalarımız aksamadan devam edecektir” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.