SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Özel donanımlı ambulanslar Çaybaşı’da hizmet verecek

Bu haber 12 Şubat 2024 - 23:37 'de eklendi.

Çaybaşı İtfaiye Güney Bölge Merkezinde de kurulan AKS Ambulans hizmetlerinin lansmanı gerçekleştirildi.

TÜRKİYE’NİN arama kurtarma malzemeli özel donanımlı ambulans statüsündeki ilk ambulans servisi olan 112 AKS ambulansları İzmir’de hizmete girdi. Modern itfaiyeciliğin temelinin atıldığı İzmir’in bir kez daha ülkeye öncülük ettiğini söyleyen Başkan Soyer, “Afetlerde, acil durumlarda, kazalarda temel ve ileri yaşam desteği uyguladığımız bu sistem, kazazede vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarına cevap veren tam teşekküllü bir sağlık hizmeti sunuyor” dedi.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de sisteme ilişkin sunum yaptı. Derse, afet ve acil durumlarda kazazedelere, olay yerinde kurtarma faaliyeti esnasında ve sonrasında acil sağlık hizmeti verileceğini söyledi.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ve Türkiye’de arama kurtarma malzemeli özel donanımlı ambulans statüsündeki ilk ambulans servisi olan 112 Acil Kurtarma Sağlık (AKS)  ambulans sistemi hayata geçirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Kültürpark’ta düzenlenen törende sistem ve ambulanslar tanıtılırken itfaiye ve sağlık ekipleri de tatbikat yaptı. 9’u tam donanımlı 14 ambulans İzmir’in 12 farklı noktasında hizmet verecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.