SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Özbey’deki her hanede oturan çocuk, kuran kursuna gidiyor!

Bu haber 13 Temmuz 2023 - 2:08 'de eklendi.

Torbalı İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde açılan Yaz Dönemi Kur’an Kursu çocukların ilgi odağı oldu. Özellikle ilçeye bağlı Özbey Mahallesi’nde çok talep var. Neredeyse her hanede bulunan erkek veya kız çocuğu kurslara giderek İslam’ı öğreniyor.

DİYANET İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde açılan kurslarda eğitim seferberliği sürüyor. Torbalı’daki birçok camide yüzlerce çocuk dini eğitim alıyor. Kur’an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hayatı gibi derslerin işlendiği ve her sene yüzlerce öğrencinin Kur’an öğrendiği Yaz Kur’an Kursları’na rağbet her geçen gün artıyor.

“BAYAN İMAM SAYISI 1 TANE ARTTIRILMALI, ÇÜNKÜ KIZ ÇOCUĞUMUZ ÇOK FAZLA”

ÖZELLİKLE kız çocuklarının bulunduğu kursa olan ilgi fazla olduğundan dolayı bayan imam yetişmekte zorluk çekiyor. Özbey Muhtarı Şemsettin Kanza, “Kurslarımıza ilgi bizleri çok memnun ediyor. Erkek imam sayısı yeterli ancak kadın imam bir tane daha olsa daha iyi şartlarda dini eğitim verilebilir. Çünkü sayımız oldukça dazla ve bir tane bayan imam yetişemiyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

MUHTAR Kanza, ayrıca, müftülük yetkililerine ve Özbey halkına çocuklarını Kuran Kurslarına gönderdikleri için teşekkür etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.