SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Oyun Her Yerde projesi Tulum’da devam ediyor

Bu haber 02 Eylül 2023 - 1:04 'de eklendi.

2023-2024 Eğitim öğretim hazırlıkları çerçevesinde Taşkesik İlkokulu da, okul bahçesindeki yeni dönem hazırlıklarını tamamladı.

İZMİR İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Oyun Her Yerde” projesi kapsamında ilçedeki ilkokulların okul bahçelerini renklendirme çalışmaları devam ediliyor.

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Oyun Her Yerde’ Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi kapsamında Kiraz’daki ilkokullarda oyunların çizimi devam ediyor. Çizimlerin tamamlandığı okullarda ise oyunlar öğrenciler tarafından keyifle oynayacak.

PROJENİN AMACI

PROJENİN amacı ise, geçmişten günümüze geleneksel çocuk oyunlarını tanımak, tanıtmak, sevdirmek, oyunları derslere entegre ederek çalışmalar yapmak olarak açıklandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Çocukların eğitiminde en etkin yol olan oyun, gerçek bir eğitim aracı olup okulöncesi dönem ve okul yılları boyunca kazanılan bilgilerin kuşaktan kuşağa taşınmasını sağlar. Çocuk, yaşam için gerekli olan davranış, bilgi ve becerileri oyun içerisinde kendiliğinden öğrenir. Aynı zamanda, çocuk, oyun içinde kendi çevresi ile uzlaşmayı, sosyal yaşama uyum sağlamayı, hakkını savunmayı, başkalarının hakkına saygı göstermeyi, iş birliği yapmayı ve paylaşmayı öğrenir ve böylece sosyalleşir.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.