SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Oyun alanları ve parklardaki tehlike

Bu haber 18 Mart 2021 - 14:52 'de eklendi.

Torbalı’daki park ve oyun alanları hıncahınç dolu… Park ve çocuk oyun alanlarının coronanın bulaşması açısından riskli ortamlar olduğuna dikkat çeken uzmanlar aileleri uyardı.

COVİD-19 hastalığına karşı etkili ilaç ve/veya aşı toplumun tamamına uygulana kadar pandemi hayatımızı etkilemeye devam edecek… Ülkemizde pandemi sürecinde uzun süre evde kalan 18 yaş altı çocuklar sosyal olarak en fazla etkilenen grup oldu. Çocuklarımız ev içinde yeterince hareket edemedi, enerjilerini harcayamadı ve sıkıldılar. Yeni normal ile birlikte çocuk parkları ve oyun alanlarında yoğunluk yaşanmaya başladı. Ancak önlemler alarak ‘yeni normale’ uyum sağlamak zorundayız.

RİSKLİ ORTAMLARDIR

ÇOCUK oyun alanları ve parklar çocukların ortak kullandığı alanlar olarak biliniyor. Çocukların hareketli olmaları, kısa sürede çok yere temas etmeleri, diğer çocuklarla yakın temas halinde olmaları gibi nedenlerle virüsün bulaşması açısından riskli ortamlar… Çocukların el yıkama, maske takma, sosyal mesafeye uymaları zordur. Bu nedenle oyun alanları ve parklarda oynayan çocukların sağlığı için pandemi ile ilgili önlemlerin alınmasında ailelere önemli görevler düşüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.