SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Oy vereceğiniz sandığı sorgularken bu ağa düşmeyin! Yeni taktiğe dikkat

Bu haber 09 Mart 2024 - 1:33 'de eklendi.

31 Mart yerel seçimlerinde nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşların seçmen sandığı sorgulama sistemini kullandığını bilen dolandırıcılar yeni yöntemleriyle herkesi şaşırttı.

DOLANDIRICILAR yeni taktiklerine şimdi de seçimi ekledi. Yerel seçim tarihi yaklaşırken oy verilecek sandıkların belli olmasıyla dolandırıcılar vatandaşların bu merakını kullanarak YSK sitesini kopyalayarak dolandırmaya çalışıyor. Cep telefonlarına SMS ve mail atarak “Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti” şeklinde mesaj atarak kopyaladıkları YSK’nın seçmen sorgulama sayfasına yönlendiriyor ve bilgileri ele geçirerek ağlarına düşürüyor.

SABAH gazetesinin haberine göre “Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti” mesajı veya maili atan dolandırıcılar, “Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Sorgulama Hizmeti” sayfasını da birebir kopyaladığı görülüyor. Bu link üzerinden seçim kaydı sorgulaması yapılması isteniyor. Sorgulama yapmak isteyen vatandaşlardan adres ve telefon gibi iletişim bilgileri isteniyor.

KESİNLİKLE TIKLAMAYIN

UZMANLAR, kesin listelerin açıklanmasının ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini belirterek, “Şüpheli bir link geldiğinde bunu açmayın” uyarısında bulunuyor.Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK’nın internet sitesinden, e-devletten, YSK’nın seçmen sorgulama mobil uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi’nden kontrol edebiliyor. YSK, bunlar dışında gelen e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemesini istedi.

DİJİTALLEŞMEYLE BİRLİKTE DOLANDIRICILARIN BAŞVURDUĞU YÖNTEMLER DE DEĞİŞİYOR

ÖYLE ki elinize ulaşan YSK seçmen kağıdından kısa bir süre sonra ya da satışını gerçekleştirdiğiniz araca, sağlık sonuçlarınızdan internetten yaptığınız alışverişe kadar kayda giren birçok veri anlık olarak dolandırıcıların eline geçebiliyor.Dolandırıcılar sadece SMS ile değil aramalarla da aynı vurgunu hedefliyor. Genellikle 444 veya 850 ile başlayan numaralardan gelen aramalarda, “YSK’dan arıyoruz. Seçmen kaydınız ile ilgili bir değişiklik var. Düzeltmemiz için bazı bilgiler gerekiyor” diyerek dolandırma süreci başlatılıyor. YSK kesin listelerin ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini belirtiyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.