SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ovanın hâkimi mısırda hasat başlıyor

Bu haber 04 Ağustos 2022 - 0:14 'de eklendi.

Torbalı ovasında en çok ekilen ürün konumunda olan dane mısırda hasat başlıyor. Danelik ve silajlık olmak üzere 2 çeşitte üretim sürüyor.

SON yıllarda mısırın hızlı bir şekilde artışı ilçenin göz bebeği haline geldiğini gösteriyor. Her zaman çiftçinin yanında olduklarını ifade eden Girgin, hasat sonuna kadar tarlalarda kontrollerin yapılacağı ve incelemelerin yanı sıra analizlerin de yapılacağını sözlerine ekledi. Girgin, son yıllarda Torbalı ovasının hakimi haline gelen mısırın yükselişi devam ettiğini söyledi.

10 YIL öncesine kadar mısır yetiştirenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi. Torbalı’da çok fazla tercih edilmeyen bu ürün Söke’de revaçtaydı. Fakat Söke’nin toprak yapısının mısırın verimli yetişmesine müsait olmadığı anlaşılınca bu bölgede yaygınlaştı. Torbalılı çiftçiler ise mısırı son yıllarda keşfetmeye başladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.