SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Otomotiv sektörü Torbalı OSB’de yer bulamadı!

Bu haber 20 Şubat 2022 - 0:18 'de eklendi.

İzmir, son olarak Ege Endüstri’nin 1.5 yıllık arayışının ardından ESBAŞ’ta bulduğu uygun arazi ile 50 milyon dolarlık yatırım kararı aldığı otomotiv yan sanayinin yer taleplerine yanıt veremiyor.

BU durum sektörün üretim, istihdam ihracatta gerçekleştireceği atılımın önünde engel oluştururken EBSO Meclis Üyesi Suha Kahraman, yatırımcı ilgisine yanıt verecek uygun büyüklükte arazi taleplerini karşılamanın önemini vurguladı.

FİRMASININ faaliyet gösterdiği Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok otomotiv yan sanayi firmasının yer tahsisi için sıra beklediğini vurgulayan Kahraman, “Torbalı OSB genişleme alanı mobilya sektörüne tahsis edildi. Bekleyişteki firmaların talepleri devam ediyor. Şu an Pancar veya Torbalı OSB gibi 1 milyon metrekare alana sahip bölge tahsis edilse sektör rahatlıkla dolduracak durumda. Bu sektörün sağladığı istihdam ve ihracatında katlanması demek” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.