SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ormanların yeni bekçileri ‘avcı böcekler’

Bu haber 02 Temmuz 2023 - 23:09 'de eklendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, ormanlara zararlı böceklere, biyolojik mücadele kapsamında avcı böcek ordusuyla karşılık veriyor.

YAPILAN açıklamaya göre, zararlı böcekler, üreme enerjileri çok yüksek olduğundan uygun iklim şartlarında kısa zamanda çoğalarak bütün ormanı tehdit edebiliyor. Böcek zararından dolayı yıllık ortalama 300-400 bin metreküp ağaç kuruyor. Bu rakam böcek popülasyonunun yoğun olduğu durumlarda 1 milyon metreküpün üzerine çıkıyor.

ORMAN yangınlarından 5 kat daha fazla tahribat oluşturan böceklere karşı faydalı böcekler korunuyor. Yararlı böceklerin laboratuvar ortamında çoğaltılmasının yanı sıra karışık meşçereler kurularak ormanların zararlı böceklere dayanıklı hale getirilmesi sağlanıyor.

BİR KARINCA YUVASIYLA, 1 HEKTARDAKİ ZARARLI KONTROL EDİLİYOR

ZARARLI böceklerin yumurta, larva, pupa ve erginlerini yiyerek beslenen kuş popülasyonunu artırmak için ormanlara yılda ortalama 50 bin suni kuş yuvası asılıyor. Zararlı böcek ve bitki biti yiyerek beslenen kırmızı orman karıncası ise koloni halinde yaşıyor. Bir karınca yuvasıyla 1 hektardaki zararlı kontrol ediliyor. Karıncalar yılda ortalama 24 kilogram böcek ve bitki biti yerken, ormanlara yılda ortalama 150 karınca yuvası nakli yapılıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.