SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ormanköy ve Dirmil’in kâbusu: Zeytin hırsızları

Bu haber 02 Kasım 2023 - 7:57 'de eklendi.

Son yıllarda üreticinin en büyük kabusu olan hırsızlar zeytin ağaçlarında fırsat kolluyor. Özellikle dağ köylerinde yaşanan hırsızlıklara karşı köylüler silahlanmaya başladı      

SON hırsızlık olayları Ormanköy ve Dirmil Mahallesinde yaşanıyor. Birçok tarlaya dadanan ve ekip halinde oldukları ifade edilen hırsızlar için jandarmanın harekete geçmesi bekleniyor. Öte yandan vatandaşlar artık mahsullerini korumak için silahla nöbet tutmaya başladı. Son günlerde üst üste hırsızlık haberlerini aldıklarını ifade eden köylüler, silahla tarlada beklemek zorunda kaldıklarını söyledi.

TORBALI’DA son günlerde iyice artış gösteren hırsızlıklar nedeniyle üreticiler yine çareyi silahlanmada buldu. Olası bir duruma karşı teyakkuzda olan vatandaşlar, uyarı ateşi açar açmaz jandarmaya haber verdiklerini belirtti. Yıllardır ekmekleriyle oynandığını, hırsızların ovada kol gezdiğini ifade eden köylüler, “Hırsızlar ovada kol geziyor. Kime dokunsanız mağdur. Çiftçinin malı korunmuyor. Çare silahlanmaksa onu da yaparız ama bu bir çözüm değil. Yakalanan hırsızlar arka kapıdan salınmamalı. Ağır yaptırımlar hırsızlara geri adım attırır” dedi.

KÖYLÜLER, bir yıl boyunca gübreleme, ilaçlama, vudama gibi çalışmalarının bir günde yok edildiğini belirterek çalınanın sadece zeytin olmadığını, emeklerinin, alın terlerinin hatta umutlarının da çalındığını ifade etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.