SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Organik üzümde ihracat tehlikesi!

Bu haber 04 Ağustos 2023 - 13:56 'de eklendi.

Torbalılı üreticiler, “Organik üzümler, külleme hastalığına daha çabuk yakalanıyorlar. Çünkü, laç kullanılmıyor. Bu bağların büyük bir kısmı epidemiden hasar gördü. Önümüzdeki mahsulde organik üzüm bulmakta zorlanacağız. Organik kontratların başka ülkelere gitmesi bizim için iyi olmayacak. Alıcı, ster istemez başka ülkelere kaçacak” dediler.

DÜNYANIN en iyi üzümlerinin yetiştiği Ege Bölgesi’nde bu sene aşırı sıcaklıklar ve aniden bastıran fazla yağışlar, mildiyö hastalığına neden oldu. Üzüm üretiminde hemen hemen her yıl karşılaşılan ve önemli verim kayıplarına neden olan hastalıklardan olan midilyö ve organik üzümde külleme hastalığı ihracatı tehlikeye soktu. Önemli üzüm üretim merkezlerinden olan Torbalı’da devam eden üzüm hasadında 2023 hasadında umut beklenmiyor

KALİTELİ ÜZÜMLE HASAR GÖRMÜŞ ASMALARI BİRBİRİNDEN AYIRSINLAR

“ÜRETİCİLERE de ellerindeki mahsulü satmakta acele etmemesi gerekir” diye açıklamada bulunan yetkililer, “Üzümlerin sergi zamanı kaliteli üzümle hasar görmüş asmaları birbirinden ayırsınlar. Eğer karıştırılırsa kendiliğinden kalitesi düşer. Sağlıklı salkımları kuruturlarsa kendileri için ve ihracatçılar için iyi bir alışveriş olur” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.