SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Organik ürünlerimiz sorunsuz

Bu haber 20 Mayıs 2023 - 1:33 'de eklendi.

Torbalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçedeki organik gıda satışı yapılan market ve tezgahlara denetim yaptı. Yapılan denetimlerde ekipler, organik ürünlerde hiçbir sorun tespit etmedi. Uygulama sonucunda Torbalı’daki organik ürünlerin güvenirliği kanıtlanmış oldu

TARIM ürünlerinin böceklerden zarar görmemesi ve daha fazla hasat yapılması için kimyasal ilaç kullanımı artıyor. Kullanılan kimyasal ilaçlar insan sağlığını uzun vadede etkiliyor. Bu etkilerden kurtulmak isteyenler ise organik ürünleri tercih ediyor. Tarımda kimyasal ilaç ve gübre kullanılarak yetiştirilen ürünler, birçok hastalığa neden oluyor. Hastalıklara neden olmasının yanı sıra kimyasal kullanılarak yetiştirilen tarım ürünleri fazla dayanmıyor.

DOLAPTA ve derin dondurucularda saklanan ürünler kısa sürede bozuluyor. Kimyasal kullanılarak yetiştirilen tarım ürünlerine kıyasla organik doğal olarak yetiştirilen tarım ürünlerinin dayanma süresi daha uzun oluyor. Aynı zamanda insan sağlığını tehdit etmeyen organik ürünler sağlıklı beslenme açısından önemli bir rol oynuyor. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercih ettiği organik ürünlere Torbalı’da denetim yapıldı.

ORGANİK ürün satış prosedürlerinin uygunluğunu kontrol edildiği uygulamada organik ürün belgesi üzerine duruldu. Yapılan çalışmada Torbalı’daki organik ürün satışının yapıldığı bütün işletmelerde herhangi bir sıkıntı olmadığı tespit edildi. Ekipler, hiçbir işletmeye cezai işlem yapmazken, bazı konularda uyarılarda bulundu. Torbalı’da satılan organik ürünlerin denetimlerle güvenilirliğinin kanıtlanması tüketicilere rahat bir nefes aldırdı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.