SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Organik tarım denetimleri devam ediyor

Bu haber 15 Mart 2023 - 22:53 'de eklendi.

Torbalı’da, organik ürün üreten, işleyen ve satan müteşebbislere yönelik denetim gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada; ‘İlçe Müdürlüğümüz, Ziraat Mühendisleri Organik Tarım kapsamında denetimlerine devam ediyor’ denildi.

DENETİMLERİNİN yıl boyunca devam edeceğini açıklayan Gıda Tarım ve hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, “Ülkemizde ve ilçemizde, son yıllarda organik tarım yapan müteşebbis ile organik ürün üreten ve satan işyeri sayısının artması nedeniyle denetimlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz.

ORGANİK ürünlerdeki Organik Tarım logosunun insan ve çevre sağlığını koruyan üretim tekniklerin kullanıldığının garantisi olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Yüzde 100 doğal, hormonsuz, hakiki, köy ürünü, saf, gibi tanımlanan ürünler Organik Ürün değildir. Tüketiciye ürün hakkında hiçbir garanti vermez. Organik ürünlerin etiketi ve logosu, reklam ve tanıtımı; sahte, yanıltıcı olamaz ve tüketiciyi yanıltacak yazı, resim, şekil ve benzerlerini içeremez. Bu nedenle Organik ürün alırken mutlaka ürünlerin etiketi ve logosuna dikkat etmeli gerekirse sertifika bilgilerini görmeliyiz.

ÜRETİM koşul ve şartları ne olursa olsun sertifikası olmayan ürünler organik olarak etiketlenemez ve satılamaz. Ambalajlanmış ürünlerde ambalaj üzerinde sertifika bilgileri ve logo bulunan ürünleri, mağaza ve marketlerde ürünün organik olduğu belirtilen etiket bilgileri ve logosu bulunan raflarda, belirlenmiş yerde ve zamanda açılan özel düzenleme yapılmış denetleme yapılan Organik pazarlarda bulabiliriz. İlimiz sınırları içinde bu şekilde izin almış organik pazar bulunmamaktadır. Satın almış olduğunuz veya almayı düşündüğünüz organik ürün ile ilgili şikayetlerinizi ürüne ait etiket bilgileri ve sertifika numarası ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki en yakın İl veya İlçe Müdürlüğüne ve Alo 174 Gıda Hattına bildiriniz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.