SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Onlar uyumuyor

Bu haber 29 Ağustos 2021 - 19:28 'de eklendi.

Herkes rahat uykusunda uyurken bazıları vardır ki toplumun yararına ve can güvenliğine karşı 7-24 hizmet veriyor. Bunların başında emniyet mensupları, sağlık personelleri, fırıncılar, itfaiyeciler geliyor.

YAŞAMIN içerisinde birçok olay meydana geliyor. Bu olaylarda canları pahasına suçluları adalete teslim eden polislerimizin hayatımızdaki önemi büyüktür. Evimize, iş yerlerimize hırsız girerse, birisi bize kaba kuvvet kullansa, çantamızı kapkaççı alsa ilk arayacağımız yer polistir. Yeri geldiğinde eşini dul, çocuğunu yetim bırakan polis için toplum olarak yardımcı olmamız gerekir. Hep zor anımızda yanımızda olan gerektiğinde şehit olan, gecesini gündüzüne katan polislere yardımcı olmazsak, zamanı geldiğinde bizim de zor duruma gelmemize neden olabilir. Çağımızda meydana gelen hızlı gelişmeler bir yandan var olan bilgilerin bir kısmını geçersiz kılarken, diğer yandan bilinmeyen birçok şeyi açığa çıkarmaktadır. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğünde 200’ü aşkın polis memuru geceli gündüzlü aynı anda görev yapıyor. 7 ayrı birimde toplumun huzuru ve can güvenliği için 24 saat hizmet veren emniyet mensupları canları pahasına ilçedeki asayişi ve düzeni sağlıyor.

İTFAİYECİLİK mesleği günümüzün en riskli ve stresli meslek grupları arasında yer almaktadır. İnsanların canlarını ve malları kurtarmak için 7 gün 24 saat görevlerinin başında olan ve büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren itfaiyecilerimiz bizler için hayati önem taşımaktadır. İtfaiyecilerimiz sadece yangınlarda değil, sel baskınlarında, depremlerde, bilumum doğal afetlerde ve yıkımlarda halkın imdadına yetişen itfaiyeciler, hayat kurtarmak için kendi canlarını tehlikeye atmakla, kutsal bir vazife üstlenmişlerdir. Bu vesile ile büyük bir özveriyle 24 saat boyunca bizlerin can güvenliği için mücadele etmektedirler. Torbalı İtfaiye amirliğinde 7 araç ve yaklaşık 50 personelle görev yapıyor. Özellikle bölgemizin konumu itibari ile ilçede büyük önem arz ediyor. Geceli gündüzlü büyük bir özveri ile çalışan alev kahramanları hayatımızda büyük önem arzediyor.

SAĞLIK personellerinin hayatımızdaki yeri ise daha büyük bir önem arz etmektedir. Onlar için saniye bile çok değerlidir. Özellikle 112 sağlık ekiplerinin çalışma saatleri ve koşulları her açıdan çok önemlidir. Gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık ekipleri olaylara müdahalelerde 1 saniyede bile hayat kurtarabiliyorlar. Torbalı 1 nolu Acil 122 istasyonunda 24 saat görev yapan 122 personelleri en uzak noktaya 13 dakikada varıyorlar. Yetkililerden alınan bilgiye göre çoğu defa gereksiz yere 122’nin meşgül edildiğini ve bu konuda büyük sıkıntı çekildiğini dile getirdiler. İlçemizde en ufak rahatsızlığa bile meşgül edilen sağlık ekipleri bu durumlardan dolayı olaylara bazen geç kalabiliyorlar. Herkes tatlı uykusunda uyurken onlar insanları yaşatmak için savaş veriyorlar.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.