SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Önce vatandaşın cezasını, sonra da kendi cezasını iptal ettirdi

Bu haber 13 Aralık 2021 - 23:36 'de eklendi.

Tepeköy Mahallesi Bankalar Sokağı olarak bilenen Ağalar Caddesi’nde Avukat Ömer Faruk Alabay’a yazılan ceza, mahkeme kararı ile iptal edildi.

BANKALAR Sokağı olarak da bilinen Ağalar Caddesi’nde bir vatandaşa ters yöne gittiği iddiasıyla ‘fahri trafik müfettişi’ tarafından yazılan 1.399 TL cezanın Av. Ömer Faruk Alabay tarafından yargıya taşınması neticesinde ceza, Torbalı Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla geçtiğimiz ay kaldırılmıştı.

AVUKATIN EŞİ İTİRAZ ETTİ

GEÇTİĞİMİZ günlerde bu kez de Av. Ömer Faruk Alabay’a aynı bölgede seyir halinde telefonla konuşmak iddiasıyla ‘fahri trafik müfettişi’ tarafından 314 TL trafik ceza tutanağı düzenlendi. Av. Ömer Faruk Alabay’ın kendisi gibi avukat olan eşi Av. İlknur Güzel Alabay’ın trafik ceza tutanağına karşı itirazı neticesinde, mahkeme kararıyla kaldırıldı.

KOLLUK TARAFINDAN DOĞRULANAMADI

AYNI bölgede düzenlenen trafik ceza tutanaklarına yönelik olarak Torbalı Sulh Ceza Hakimliği’nce verilen kararlarda, “Fahri Trafik Müfettişince yapılan işlemin ilgili kolluk tarafından doğrulanamaması ve söz konusu tutanağın yan delillerle desteklenmemesi” gerekçe olarak belirtildi. Verilen kararlar, fahri trafik müfettişi tarafından yazılan cezalarla mağduriyet yaşayan vatandaşlar için de emsal teşkil edecek. Bu hususta ödenen trafik trafik cezaları da vergi dairesine yazılı başvuru yoluyla vatandaşlara geri ödenebilecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.