Torbalı Özel Olgun Koleji öğrencileri Pi Günü’nü kutladılar
TORBALI’DA başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Özel Olgun Koleji öğrencileri, matematik öğretmenlerinin önderliğinde ‘Pi Günü’ etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlik ile Dünya Pi Günü’nü kutlayan öğrenciler birçok materyal ile sosyal bir aktiviteye de imza attılar. Matematik öğretmenleri Nazan Eren, Yusuf Atmaca, Hacer Köse ve İlker Gözalan’ın önderliğinde gerçekleştiren etkinlikte öğrenciler kendi hazırladıkları Pi Standlarını da tanıttılar.
KIYASIYA YARIŞTILAR
Pİ GÜNÜ için özel bir hazırlık yapan öğrenciler yaptıkları eserler ile ilgili bir yarışma düzenlediler. Pasta bölümü, resim bölümü, materyal bölümü, giysi bölümü, şiir bölümü, karikatür bölümü gibi bölümler yapan öğrenciler birinci olmak için tüm yeteneklerini sergilediler. Açılış konuşmasını 7. Sınıf öğrencisi Nurettin Selman Altın yaparken, Pi sayısı hakkında da bilgiler verdi.
KURDELEYİ BASIN İLE KESTİLER
PROJELERİNİN açılış kurdelesini ise basın çalışanlarına kestiren öğrenciler, Pi sayısı konu rap performanslarını da sergileyerek renkli görüntüler oluşturdular. Halil Burak Özel ve Yusuf Kamil Şen adlı öğrencilerin rap performansı ise profesyonel rap yapanlara taş çıkarttı. Konu ile ilgili açılama yapan Matematik Öğretmeni Nazan Eren, “Öğrencilerimiz ile Pi Günü’nü kutladık. Bu tür sosyal etkinlikler daha akılda kalıcı oluyor. Bunun yanında Pi sayısını ezberleme yarışması da yapıyoruz. 170 basamağa kadar ezberleyen öğrencilerimiz var. Onlar içinde hem görsel hem de sosyal bir etkinlik oldu” şeklinde konuştu.













