SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Okulum Afete Hazır Yarışması’ kapsamında Torbalı’da toplantı yapıldı

Bu haber 25 Mart 2023 - 6:04 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okul ve kurumlarda bir önceki yıl yapılan eğitimlerin davranışa dönüşmesi amacıyla ‘Afet Tatbikat Yılı’ ilan edildi. Bu kapsamda ülke genelinde yıl boyu tatbikatlar yapılıyor. Bu tatbikatlar Torbalı’da da yapılacak.

AFET Eğitim Yılı ve Afet Tatbikat Yılı kapsamında, AFAD ve MEB işbirliği ile “Okulum Afete Hazır Yarışması” düzenlenecek. Bu amaçla; okulların odak öğretmenlerine yönelik Cengiz Topel İlkokulu salonunda toplantı yapıldı. Gerçekleşen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya da katıldı.

YAPILAN açıklamada, ‘Bilindiği üzere bölgemiz coğrafi konum olarak Türkiye’nin afetler açısından riskli bölgesinde yer almaktadır. Yarışma vesilesiyle okullarda, öğrencilerde, öğretmenlerde velilerde ve okul çevresinde afet bilinci oluşturulması amaçlanmaktadır. Okulum Afete Hazır Yarışması diğer yarışmalardan farklı olarak bireysel değil; okul ve çevresi olarak bütün halde yapılacak” denildi.

TOPLANTIDA okulların yarışacağı kriterler üzerinde duruldu. Eğitimler, tatbikatlar, tahliye, afet acil durum planı, Afete Hazırlık Kulübü, geziler ve risk başlıklarının ayrıntıları ile ele alındığı bölümde katılımcılar söz alarak kendi fikirlerini paylaştı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.