SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Okullarda kayıt parası istenmeyecek!

Bu haber 22 Ağustos 2023 - 12:09 'de eklendi.

Okullarda kayıt döneminin başlamasıyla beraber her yıl gündeme gelen kayıt parası konusunda okul yönetimlerine çağrıda bulunan AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar, “Velilerden hiçbir şekilde, hiçbir ad altında para istenemez. Kayıt parası, kırtasiye parası, temizlik parası yada bağış adı altında velilerden para istenmesi suçtur” dedi.

ÇAĞLAR, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu konuda bize gelen bir takım şikayetleri inceliyoruz. Tespit edilmesi durumunda adli ve idari işlemlerin başlatılması için ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

BAKANLIĞIMIZIN GENELGESİ VAR

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda bir genelge yayınladığını ve okul yönetimlerinin bu genelgeye uyması gerektiğini ifade eden Çağlar, “AK Parti olarak göreve geldiğimiz günden bu yana parasız, ücretsiz, kaliteli ve eşit eğitim hakkı için birçok düzenleme gerçekleştirdik. Sadece Torbalı’da son 10 yılda 60’ın üzerinde yeni okul binası yaptık. Hükümetimiz tüm Türkiye genelinde ders kitaplarını ücretsiz hale getirdi. Bunca hizmet yapılırken okul yönetimlerinin velilerden kayıt parası talep etmesi kabul edilemez. Bu konuda hükümetimizin ve bizlerin duruşu bellidir” dedi.

VELİLERİMİZİN YANINDAYIZ

BAZI okullardan bu yönde şikayetler aldıklarını da ifade eden AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar, “Bazı duyumlar alıyoruz, velilerimiz kendilerinden kayıt parası istendiğini bize iletiyorlar. Bizde incelenmesi için gerekli mercilere durumu iletiyoruz. İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber velilerimizin yanındayız. Bu konuda şikayeti olan hemşehrilerimiz Kaymakamlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze yada bizlere ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.