SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Okullarda ilk ara tatil için son ders zili bugün çalacak

Bu haber 11 Kasım 2022 - 2:14 'de eklendi.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 19 milyonu aşkın öğrenci, 14-18 Kasım’da 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak. Öğrenciler, ilk ara tatil öncesi son derslerine bugün girecek. İlk dönem, 20 Ocak 2023 Cuma sona erecek.

2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci ara tatili bugün başlıyor. İlçedeki okullarda okuyan tüm öğrenciler bir hafta tatil yapacak. Yoğun bir eğitim öğretim sürecinin ardından 14-18 Kasım ara tatili bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile başlatılan ara tatillerin 2022-2023 eğitim öğretim yılı için ilk tatili bugün başlıyor. Toplamda 5 günlük bir süreci kapsayan ara tatil, hafta sonları ile beraber 9 günü bulacak.

ÖĞRENCİLERE VE AİLELERE TATİL ÖNERİLERİ

ÇOCUK Gelişim Uzmanı Yasemin Başlı, tatilde öğrencilerin zihinlerini dinlendirmelerini öneriyor. “Çok fazla ödev odaklı, ders odaklı olmalarını istemiyoruz. Çok uzaklaşmadan, ufak ufak derslerine bakmayı ihmal etmeden tatili geçirebilirler.”

AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ TAVSİYE EDİLİYOR

BAŞLI, ara tatilin hem akranlarla hem de ailecek vakit geçirmek için güzel bir fırsat olduğunu belirtiyor. “Havalar çok soğuk değilken dışarı aktivitelerini önerebilirim. Kamp yapabilirler, dışarı çıkabilirler. Fiziksel olarak aktif olabilecekleri doğa ile iç içe kalacakları aktiviteleri tercih etsinler.” Başlı’ya göre ‘teknolojik aletler’ tatilde çocuklara ödül olarak verilmemeli. Tablet, telefon, bilgisayar kullanımı 1 saat ile sınırlandırılmalı.

“RUTİNLER BOZULMAMALI”

ARA tatil boyunca uyku ve yemek düzenini korumak da okula dönüşte sorun yaşamamak için önemli. “Rutin içinde çok sapmalar olmasın. Örnek veriyorum çocuk her sabah 8’de uyanıyorsa 12’de uyanmasın, yemek saatleri de aynı şekilde. Çok sapma olursa çocuk bu sefer okulu istememeye başlar.” Başlı, sınava hazırlanan 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerine ise tempolarını hafifleterek programlarına devam etmelerini tavsiye ediyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.