SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Okullarda ‘Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı’ konulu eğitim veriliyor

Bu haber 04 Haziran 2023 - 23:47 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerince, kontrol görevlilerince Ayrancılar Ege-Koop İlkokulunda ‘Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı’ konulu eğitim düzenlendi.

İLÇE Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, ilçemizdeki okullarda gıda güvenilirliği ve israfın önlenmesi amacıyla farkındalık eğitimleri yapıldı. Okul öğrencilerine yönelik olarak ‘Ekmek İsrafını Önleme’ konusunda verilen eğitimler gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konuları gündeme taşıyarak dünya çapında büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadele, sağlıklı ve güvenilir gıda, GDO’ lu olmayan, hormonsuz ve ilaç kalıntısı asgari olan sağlıklı gıdaları tüketmek için eğitim faaliyetleri ile genç zihinlerin dikkatleri çekilmeye çalışıldığı kaydedildi.

BU FARKINDALIK EĞİTİMLERİNİN BİRÇOK AMACI VAR

YAPILAN bu farkındalık eğitimleriyle, açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, gıdaların üretimi, tüketimi ve satış noktalarındaki temizlik ve gıda güvenliği etkinliğinin nasıl sağlandığı ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.