SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Okullar açıldı! Çocuklarda enfeksiyon riskine dikkat!

Bu haber 15 Eylül 2022 - 23:23 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Semih Ağanoğlu, “Okul çağı çocukları için kahvaltı en önemli öğündür. Sabah yapılan kahvaltı çocuğun öğrenmesinde daha başarılı olmasını sağlar” dedi.

OKULLARIN açılması ile birlikte enfeksiyonlara karşı ailelerin endişeleri de artarken; okul gibi kalabalık ortamlarda daha sık görülen enfeksiyonlara karşı uyarıda bulunan uzmanlar, bağışıklığın güçlü tutulması konusunda uyarıyor. Tınaztepe’li Göğüs Hastalıkları Doktoru Uzm. Dr. Semih Ağanoğlu, okuldaki enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekildi. Ağanoğlu, “Okul çağı çocuklarında birçok farklı enfeksiyon ile karşılaşılmaktadır. Bunların başında ise üst solunum yolu enfeksiyonları gelmektedir. Bu enfeksiyonlar; virüs veya bakteri kaynaklı olabilir. Bundan dolayı çocukların bağışıklık sistemleri güçlü olmalıdır. Antioksidan gıdalardan zengin, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, kaliteli uyku, az miktarda paketli gıda tüketimi, temizlik ve hijyene dikkat edilmesi güçlü bir bağışıklık sistemi için olmazsa olmazlardandır. Özellikle düzenli uyku ve besin değeri açısından zengin bir kahvaltı çocukların okuldaki başarısını ve derslere olan konsantrasyonunu önemli derecede arttırmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BESLENMESİNE DİKKAT EDİLMELİ’

OKUL dönemi ile birlikte çocuklarda enfeksiyon riskinin arttığına dikkat çeken Semih Ağanoğlu, hastalık riskini azaltmak için; hijyen kurallarına uyulması ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Uzm. Dr. Ağanoğlu, “Okulların açılmasıyla beraber son dönemlerde, çocuklarda da sıklıkla görülmeye başladı. Bu viral enfeksiyonlar genellikle; ishal, ateş, kusma, baş ağrısı belirtileri ile kendini göstermektedir. Özellikle bu dönemde çocuklarımızın bağışıklığını güçlendirmeli; sağlık beslenmelerine, vitamin takviyesi almalarına, hijyen kurallarına dikkat etmeleri önem arz etmektedir” açıklamasında bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.