SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Okula yeni başlayan çocuklara mutlaka göz muayenesi yaptırın!

Bu haber 05 Eylül 2023 - 10:46 'de eklendi.

Gözlükçü Doğuş Sözalan, geleceği etkileyebilen göz hastalıklarında tedaviye başlanılmadığı takdirde, çocukların hem okul hayatının hem de sosyal yaşantısının ciddi şekilde etkileyebileceğini belirtti.

GÖZ sağlığı, hayat kalitesinin yanı sıra okul başarısını da doğrudan etkiliyor. Göz sağlığı bozuk öğrencilerin başarısız olduğunu belirten Doğuş Optik sahibi Doğuş Sözalan, gözlük kullananlar başta olmak üzere her öğrencinin okul öncesi mutlaka göz muayenesinden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Çocuklarda göz kusurlarının ihmal edildiğini belirten Sözalan, “Gözlerimiz adeta beyinin bir uzantısı gibi çalışır. Gözlerimiz vücudumuzun Dünya’ya açılan penceresidir. Hayatı gözlerimizle algılarız. Gözlük çocuklarınızın gözünü Dünya‘ya açabilir. Dünya çapında 8 milyon insan düzeltilmemiş kırma kusurlarından dolayı işlevsel olarak kördür. Basit bir görme testi ve gözlüklerle bu insanların çoğunun görüşü yeniden kazandırılabilir. Görmedeki bu kayıplar aileleri ile bireylerin etkilenmesine, çok sayıda insanın acı çekmesine sebep olmaktadır. Eğitim alanında görme kusurlarının giderilmesi ve mutlaka periyodik olarak görme testi ve muayenesi yapılması gerekir” dedi.

‘HER YAŞTA GEREKLİ BÜTÜN MUAYENELER MUTLAKA PERİYODİK YAPILMALIDIR’

GÖZLÜĞÜN öğrencilerin ders başarısını da yükselttiğini söyleyen Kazımdirik Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Doğuş Optik’in işletmecisi Sözalan, “Trajikomik olan şudur ki, kırılma kusurları düzeltilemez değildir. Görme kusurları az bir masrafla restore edilebilir. Gözlük, okuma kültürünün gelişmesini sağlar, çağdaş modern bir toplum inşa etmeninde anahtarıdır. Öğrendiklerimizin yüzde 80 gördüklerimiz sayesinde gözlerimizle elde ederiz. Görmeyen çocuk öğrenemez. Okul çağı gelişme dönemidir. Çocuklarımız bu dönemde bir yandan korunaklı yuvalarından çıkıp toplum içine girmenin yaratabileceği ruhsal ve sosyal sorunlarla bir yandan da yoğun bir öğrenme döneminin yaratabileceği stresle baş etmek zorunda kalabilirler. Öğrencinin bu süreçten başarılı bir biçimde çakabilmesinin en temel şartı sağlıklı olmasıdır. Özellikle görmeyle ve işitmeyle ilgili sağlık sorunları erken dönemde teşhis ve tedavi edilirse öğrencinin okul başarısı şansı artırır. Her yaşta gerekli bütün muayeneler mutlaka periyodik yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.