SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Okul bahçeleri ‘geleneksel oyunlar’ ile şenlendi

Bu haber 04 Nisan 2023 - 5:29 'de eklendi.

İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ‘Oyun Her Yerde’ projesi kapsamında, Torbalı’daki ilkokulların bahçeleri çizilen oyunlarla renkleniyor.

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların bahçesine; dengeli ayaklar, sandık, yer kapmaca ve geçmişten bugünümüze uzanan keyifle oynadığımız birçok geleneksel oyunlar çizildi. Proje ile ilgili olarak bilgi veren yetkililer, okul bahçelerini geleneksel oyunların oynanabildiği alanlar halinde değerlendirip geleneksel oyunların yaşatılması ve nesilden nesle aktarılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN OYUN OYNAYACAKLARI VE SOSYALLEŞECEKLERİ ALANLAR OLUŞTURMAK İSTEDİK’

OKUL bahçelerini çocukların estetik duygularını ve hayal güçlerini destekleyen öğrenme ve oyun alanlarına dönüştürmeye başladıklarını ifade eden yetkililer, “Projemizin bir diğer amacı da kentleşmenin hızla ilerlediği günümüzde şehrin binaları içerisine hapsolmuş okullarımıza renkleri kullanarak görsel bir kimlik kazandırmak. Ve bunu sağlarken de; öğrencileri yalnızlaştıran teknoloji bağımlılığından kurtararak topluca oyun oynayacakları ve sosyalleşecekleri alanlar oluşturmak istedik” dedi.

TÜM İLKOKULLARIMIZDA HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ

OKULLARI, eğitim yuvası olmalarının yanında öğrencilerin okula aidiyet duygusunu geliştirecek bir bütünselliğe ulaştırmayı hedeflediklerini dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Oldukça önemsediğimiz bu projeyi, tüm ilkokullarımızda hayata geçirmek istiyoruz. Okul bahçelerinin renklenmesinde emeği geçen okul idaresi ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.