SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Okan Diril yazdı; ‘Başkanlık yarışında iki isim’

Bu haber 22 Ocak 2024 - 1:59 'de eklendi.

Torbalı Basın Birliği yazarlarından Okan Diril “Başkanlık Yarışında İki İsim” başlıklı yazı kaleme aldı.

ÖNCE MERHABA

Aldık kalemi elimize birkaç satır karalayalım bizde

Sürçü lisan edersek şimdiden affınıza sığınalım bilginize

Gazeteci gözüyle görüp bildiklerimizi paylaşalım isterim sizinle

Yazalım bizde birkaç satır izninizle

Klasik bir giriş yaptım kusura bakmayın. Azıcık siyaset, azıcık sorun, azıcık sohbet yazmak istedim bende haftada birkaç gün. Merhaba diyelim önce. Ben Okan Diril. 2006 yılından bu yana gazetecilik sektöründe olan, zaman zaman meslek aşkımı soğutan siyasiler yüzünden uzaklaşan bir gazeteci. Soğutan siyasiler bile bunun farkında değil, kimse üstüne alınmasın. Biz bir gazetecilik kültürü öğrendik. Kendimizi satmadan tarafsız halkın yanında olan gazeteci kültürü ile yetiştik bunu her zaman devam ettirdik. Bunu devam ettirmek için kimsenin yanında durmadık. Sadece gerçeği yazdık, halkın sesi olduk. Belki bu yüzden mertçe süründük. Kısacası neden bunları söylüyorum. Bizim yazdığımız, yazacağımız yazılar yanlı yazı değil, kendi ve vatandaşın dilinden duyduğumuz yazılardır. Tekrar merhaba deyip kalemi alalım elimize.

AK PARTİ ADAYI ADNAN BAŞKAN

Hoppala. Direk konuya girdik gibi oldu. Ama son günlerde en çok konuşulan konu Ak Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı kim olacak? Ben Adnan Yaşar Görmez diyorum. Kızmak darılmak yok.

Adnan Yaşar Görmez kişilik olarak iyi bir insan ama konu bu değil.

Belediye Başkanı olarak iyi ya da kötü konu bu da değil.

Neden mi diyorum?

Geçmişi az hatırlayalım. Adnan Yaşar Görmez’ in seçimi kazandığı dönemi hatırlayalım. İsmail Uygur siyasi yasaklıydı, karşısına çıkan Ufuk Yörük oldu ve seçimi kazandı. Sonraki dönem Allah rahmet eylesin İsmail Uygur çıkınca koltuğu devir etti. Şimdi ise tarih tekerrür etti. CHP’de yine başka ve yeni bir aday Övünç Demir var.  Bu sefer kazanır kazanmaz bunu söylemek için erken ama genel merkez bu geçmişi hatırlarsa Adnan Yaşar Görmez’ e haydi seninle yürüyelim der.

Ayrıca yarım kalan projeleri var Adnan Yaşar Görmez ‘in. Kimilerine göre İsmail Uygur yarım bıraktı, devam ettirmedi dese de bu konu başka bir durum. Yarım bırakıldı ya da zaman öyle gösterdi. Ankara bunları da dikkate alacaktır.

Bir de resmen açıklanan Ak Parti İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ var. Adnan Yaşar Görmez ile olan yakınlığı neredeyse herkes tarafından biliniyor. Elbette Hamza Dağ İzmir’i kazanacaksa Adnan beyle birlikte yürümek isteyecektir.

Özgür Erman Çağlar tabanda çok sevilen ve benimde saygı duyduğum bir isim. Kendisi aday olmasa da taban tarafından dile getiriliyor. Tabanın istediği isim atama ile olabilir mi bunu zaman gösterir.

CHP CEPHESİNDE ÖVÜNÇ RÜZGARI

Torbalı’da kaç dönemdir CHP’de Övünç Demir belediye başkanlık adaylığı için uğraşıyor. Yılmadı, yorumladı, koştu, mücadele etti ve nihayet bu yıl adaylığı aldı. Allah rahmet eylesin rahmetli başarılı başkan İsmail Uygur’da kolay kolay o koltuğa oturmadı. Zamanında ne mücadeleler ettiğini ve ayrıca 80’li yıllarda neler yaptığını unutmamak lazım. Partisi ve ilçesi için çok mücadele etti rahmetli Uygur. Ama 40 yaşına yakın (39) olan Övünç Demir’de yıllardır partisi için mücadele ediyor. Azim elbette sonuç doğurur.  Azminden dolayı kendisini tebrik etmemek bence insanlık suçu diye düşünüyorum.

Artık Övünç Demir’e tecrübesiz demek haksızlık olur. Yıllardır koşturdu, ilçe başkanlığı yaptı proje üretti. Parti içinde sürekli rol aldı. Yeri geldi dışlandı, suçlandı yılmadı. Mücadele eden adama da hakkını vermek gerek. Sonunda yolundan sapmadı. CHP cephesinden Torbalı için koştu. Parti içerisinde de toparlayıcı bir isim olduğu aşikar.

Evet ilk defa belediye başkanlığını kazanacak tecrübesiz derseniz burada haklısınız derim. Ama bu koltukta herkese her zaman nasip olmuyor. Onu kazanmadan bilemeyiz derim.

SON OLARAK

Neden AK Parti Adnan Yaşar Görmez dedim. Ufuk Yörük karşısında kazandı. Şimdi daha önce belediye başkanı olmamış bu şansı elde edememiş CHP Adayı Övünç Demir var. Genel merkezleri burada Adan Yaşar Görmez’ e şans verecektir. Seçim sonucunda kim kazanır ona bir şey diyemem ama bu seçim ikisi arasında yaşanacak gibi duruyor. Daha AK parti adayını açıklamadı bu arada. Bu yazılar sadece ön görüdür.

Not: Sayın Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’e bu güne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Sen her zaman bizim Mithat abimiz olacaksın..

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.