SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Öğretmenlerimizden çocuklara psikososyal destek

Bu haber 17 Şubat 2023 - 2:01 'de eklendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman’da, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma kapsamında afetzede ailelerin çocuklarının yaşadığı travmayı atlatabilmesi için psikososyal destek programları uygulanıyor.

BU kapsamda Torbalı’dan Adıyaman’a giden aralarında okul öncesi okul müdürlerinin de olduğu gönüllü öğretmeler, çoğunluğu uykusunda yakalandıkları şiddetli sarsıntıyı hissedip aileleriyle sokağa çıkan çocuklarda afetin izlerini silmeye çalışıyor.

DEPREM bölgesinde 6 gün kalan Torbalı Eğitimcileri, depremzede vatandaşlarımıza her türlü yardım ve erzak dağıtımınI yapıyor. Ayrıca, Adıyaman’da Eğriçayır Çadırkent’te kurdukları ‘İzmir Anaokulu’ ile 55 depremzede öğrenciye psikososyal destek ve eğitim vermeye başladı.

AÇILIŞINI Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Daire başkanı İhsan Erkul’un birçok eğitimci ve depremzede vatandaşlarla yapmış olduğu İzmir Anaokulunda eğitim almaya başlayan öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

DÖNECEKLERİ gün okulu Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki öğretmenlere devrederek eğitimcilerimiz İzmir e döndüler. Hali hazırda eğitimler, bu çadırkentte devam ediyor. Şu günlerde, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir grup eğitimci, ‘İzmir Anaokulu’nda çocuklara psikososyal destek ve eğitim vermeye devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.