SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Öğretmenlerden örnek proje

Bu haber 12 Mart 2021 - 12:48 'de eklendi.

İnci Hikmet Tözün Anaokulu Öğretmenlerinden Sevgi Yıldırım, Okul Müdürü Erdem Kaya ile çeşitli il ve ilçelerden katılan 8 okul öncesi öğretmeni ile birlikte ortak olarak “Benim Dünyamın Değerleri Renklidir Hikayeleri” etwinning projesini hayata geçirdi

Proje hakkında bilgi veren İnci Hikmet Tözün Anaokulu öğretmeni Sevgi Yıldırım, “Çeşitli il ve ilçelerden 8 okul öncesi öğretmenimizle birlikte hazırladığımız projemizde, okul öncesi dönemde kişilik özelliklerinin temeli atılmaktadır. Bu yaşta çocukların oluşturduğu kişilik özellikleri ömür boyu sürecek ‘iyi insan’ kavramının gelişmesine yardımcı olacaktır. Dünyamızın geldiği duygu ortamını düşündüğümüzde çocuklarımızın insani değerleri küçük yaşta benimsemeleri, daha iyi bir dünya da yaşayabilmeleri için, duygularını kendine özgü şekilde ifade ederken karşısındaki insanı da anlamaları gerekmektedir. Bu nedenle 4-6 yaş grubu ile “ Benim Dünyamın Değerleri, Renklidir Hikayeleri” projesini yapmaya karar verdik. Bu projede değerler eğitimi konularından “Sevgi-saygı-paylaşma-yardımlaşma-sorumluluk-işbirliği” başlıklarını ele alarak, çocuklarımızla birlikte seçtiğimiz değerlerle ilgili çeşitli etkinlikler yapacağız; bu şekilde çocuklarımızın değerleri özümsemelerini destekleyeceğiz. Ayrıca bu çalışmaların yanında değerlerle ilgili hikaye oluşturarak ilerleyecek olan projemizin sonunda bir dijital kitap hazırlayarak paylaşımlarda bulunacağız” dedi.

PROJENİN AMAÇLARI

Projenin hedeflerini de açıklayan Sevgi Yıldırım, “Okul öncesi eğitimin en temel özelliği olan, yaparak-yaşayarak öğrenme ilkesini kullanarak değerlerimizi çocuklar özümsemiş olacak. Değerlerimizi ele alırken hikaye kitaplarından, Drama’ dan, Müzik, Stem ve Sanat etkinliklerinden faydalanarak bu şekilde çocukların yaratıcılıklarını ve tüm gelişimsel alanlarını desteklemiş olacağız. Seçtiğimiz değerlerin işbirliğine, ortak çalışmaya ve araştırmaya yüreklendirecek olmasına dikkat ederek bu öğeler sayesinde çocuk merkezli bir çalışma yürütmüş olacağız. Yapılacak olan Drama çalışmaları sayesinde çocuklarımızın empati duygularını geliştirmiş olacağız. Proje sonunda çocuklarımız kendi hikayelerinden oluşan dijital bir kitaba imza atmış olacaklar. Sonuç olarak, değerler konularının ele alındığı, çocuk merkezli dijital kitap oluşturulması sağlanmış olacak. Tüm bu çalışmaların yapılmasında büyük emeği geçen okul müdürümüz sayın Erdem Kaya’ya şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.