Kabul edilirse 480 TL’ye 100 kez toplu taşım araçları kullanılabilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Öğrenci İzmirim Kart Projesi” kapsamında, aylık 480 TL karşılığında yüklenecek 100 kontörlük abonman maddesi Meclis gündemine geldi.
İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, henüz seçim döneminde kampanyasını yürütürken öğrenciler ve bazı özel gruplar için “uygun fiyata aylık abonman” için çalışma yürüteceğini açıklamıştı. Tugay o vaadini, “Ulaşımda öğrencilere belirgin bir indirim yapmayı, aylık abonman kartı çok uygun fiyatla sağlamayı düşünüyorum. Bazı özel gruplara toplu ulaşımda indirim yapmayı düşünüyorum” diye duyurmuştu. Aylık Öğrenci İzmirim Kart Projesi” kapsamında, aylık 480 TL karşılığında yüklenecek 100 kontörlük biniş hakkının genel kullanımı Meclis’e geldi. İlgili gündem maddesi komisyonlara havale edildi.
İLGİLİ önerge şu şekilde: “6. Eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin ulaşım giderlerini azaltarak maddi açıdan destek sağlamak, toplu taşıma kullanımını teşvik etmek ve sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırmak amacıyla “Aylık Öğrenci İzmirim Kart Projesi” kapsamında, aylık 480,00-TL karşılığında yüklenecek 100 kontörlük biniş hakkının genel kullanım koşulları ile kurum ve kuruluşların gelir modeline ilişkin hazırlanan ve ekte yer alan kılavuz doğrultusunda öğrenci aylık abonman tarifesi uygulamasında kullanılmış kontörlerden doğabilecek finansman açığına ilişkin hesaplamaların İzmir İnovasyon ve Teknoloji Anonim Şirketi tarafından, mevcut öğrenci toplu ulaşım fiyat tarifesine göre hesaplamalarının yapılarak, imzalı ve onaylı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi – Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne gönderilmesi suretiyle; gerçekleştirilecek hizmet projesi kapsamında, ücret farklarının Belediyemiz bütçesinden karşılanması hususunun görüşülmesi.













