SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Öğrenciler, geleneksel sokak oyunlarıyla buluştu

Bu haber 18 Aralık 2023 - 23:11 'de eklendi.

Ayrancılar Gençlik ve Spor Merkezi koordinesinde 80.Yıl Çaybaşı öğrencileri, geleneksel sokak oyunlarıyla buluşturuldu. Oyunların yanı sıra çeşitli eğlenceli etkinlikler ve yüz boyama faaliyetleri uygulandı.

ÇOCUKLUĞUMUZUN vazgeçilmezi saklambaç, körebe, mendil kapmaca, birdir bir, ip atlamak, çatlak patlak gibi geleneksel sokak oyunları oynayan çocuklar keyifli vakit geçirdiler.

SON yıllarda çocukları sokak oyunları oynamak yerine kapalı ortamda bilgisayarla, tabletle veya cep telefonuyla oyun oynamayı tercih ediyorlar. Bu da öğrencilerin gerek sosyalleşme süreçlerini gerekse fiziksel gelişimlerini olumsuz yönde etkiliyor. Öğrencileri bir nebze de olsa sanal ortamlardan uzaklaştırıp geleneksel sokak oyunları ile buluşturmayı hedefleyen etkinlik veliler tarafından da beğeni topladı.

ÖĞRENCİLERE eğlenmenin ve fiziksel egzersiz yapmanın yanı sıra, bilişsel ve sosyal becerilerini geliştirme imkanı sağlanıyor. Sokak oyunlarından habersiz yaşayan öğrencilere unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Sokak Oyunlarını yeniden tanıtmak ve bu oyunların çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimindeki önemi konusunda farkındalık yaratmak için tüm ortak okullar tarafından oyun etkinlikleri hazırlanıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.