SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Nestle, Türkiye’nin ilk medikal beslenme ürünleri fabrikasının temelini attı

Gıda şirketi Nestlé, Cumhuriyet tarihinin ilk küresel yatırımcılarından biri olarak Türkiye’de yeni bir ilki gerçekleştirdi. İsviçre menşeli şirket, Cumhuriyet’in 97. yılında, Nestlé Health Science çatısı altında Türkiye’nin ilk Medikal Beslenme Fabrikası’nın temellerini attı.

Bu haber 31 Ekim 2020 - 10:27 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İstanbul Feriköy’de 1927 yılında açtığı çikolata fabrikası ile Cumhuriyet tarihinin ilk küresel sanayi yatırımcılarından biri olan Nestlé, Cumhuriyet’in 97. yılında Türkiye’nin ilk Medikal Beslenme Ürünleri fabrikasının temellerini attı. Ülkemizde 114 yıldır faaliyet gösteren Nestlé, Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan üretim tesisi içerisine kuracağı fabrikanın temelini attı.Medikal beslenme alanında Temmuz 2007’den beri Türkiye’de faaliyet gösteren Nestlé Health Science’ın, medikal beslenme ürünlerini Türkiye’de yerel olarak üretmeye başlayan ilk şirket olduğunu söyleyen Nestlé Health Science Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Yaz, “Türkiye’de, geçen yıldan beri başlattığımız yerel üretim çalışmalarımız 10. Kalkınma Planı çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Endüstrilerinde Yerlileşme Eylem Planı’na dayanıyor. Nestlé Health Science olarak bu kapsamda iki adım attık. Bunlardan ilki, Medikal Beslenme Ürünlerimizin ilk yerel üretimine Balıkesir’de sözleşmeli bir üreticimiz ile 2020 yılında başlamamız oldu. Türkiye’de medikal beslenme ürünlerini yerel olarak üretmeye öncülük etmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bugün burada temelini atacağımız fabrikamız ise yerlileştirme hareketinin ikinci adımı olarak hem Nestlé Health Science hem de Türkiye için tarihi bir değer taşıyor. Program doğrultusunda açılan yeni fabrikamız ile medikal beslenme ürünleri üretiminde yeni bir dönemin başlatılmasına öncülük edecek, ilgili tüm teknoloji birikimini ülkemize transfer edeceğiz. 5 bin metrekarelik bir tesis olacak. 400 kişiye direkt ve dolaylı istihdam sağlayacağız. Türkiye’de bu alanda bir boşluk vardı. Bizim ürünlerimiz medikal beslenme diye adlandırılan ve geri ödenen hastaların yetersiz beslenme için doktorlar tarafından reçete edilen ürünler üreteceğiz. Sosyal güvenlik kurumu tarafından geri ödeniyor. Bu ürünlerin şimdiye kadar Türkiye’de üretimi yoktu. Fabrikamızda ilk defa medikal beslenme fabrikası kuruyor olacağız. Hastalar doktorlarına gittiği zaman doktorların reçetesi ile bu ürünlere ulaşacaklar ve eczanelerden temin edecekler. Biz sadece yerel üretimle bunu sağlıyor olacağız. Nestle Science, Nestle’nin genç ve dinamik birimlerinden birisidir. Çok fazla bilinmiyor ama sağlıkta beslenme alanında öncü ve lider firmayız. Hem medikal beslenme hem tüketici sağlığı ürünlerimiz var. Biz tüketici sağlığı kanalını da satın almalarla büyütüyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN