SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Neşeli Bardaklar’ e-twinning projesi başarıyla tamamlandı

Bu haber 19 Nisan 2022 - 1:14 'de eklendi.

İnci Hikmet Tözün Anaokulu Öğretmenlerinden Meral Özcan’ın ortaklığını yaptığı Okul Öncesi ve İlkokul Öğrencilerinin sosyal, bilişsel, fiziksel, duygusal ve psikolojik gelişimlerini desteklemek amacıyla oyunla öğrenmenin önemi üzerinde durularak, Gardner’ın Çoklu Zekâ Kuramının öğrenciler üzerinde desteklendiği, kâğıt bardakların malzeme olarak kullanıldığı Happy Glasses/ Neşeli Bardaklar e-Twinning projesi etkinliklerini tamamlayarak proje sonlandırıldı.

PROJENİN hedefleri arsında öğrencilerin düşünme, karar verme, harekete geçme, uygulama becerilerinin gelişimi, iletişim ve sosyalleşme becerilerinin gelişimi, zihin-kas koordinasyonunun sağlayabilme, bireysel ve grupla birlikte hareket edebilme, bilişimle uygulama ve öğrenme, 21.yy becerilerinin gelişimi yer alıyor.

PROJE, İzmir, Balıkesir, İstanbul, Mardin, Eskişehir, Erzurum, Ankara illerinden 10 Türk ortakla Slovakya, Romanya, Litvanya ve Yunanistan’dan 5 ortakla yürütüldü.

PROJEDE öğrenciler kâğıt bardaklardan kukla, saat, su değirmeni, rüzgârgülü yaparak doğa ve görsel zekâlarını geliştirdiler. İşbirliği ile kâğıt bardakları taşıyarak kişilerarası zekâlarını, duygularını çizerek içsel zekâlarını, bardaktaki sayıları bularak matematiksel zekâlarını, bardakları bir yerden bir yere taşıyarak bedensel kinestetik zekâlarını geliştirici oyunlar oynamışlardır. Kâğıt bardaklardan mikrofon yaparak onunla toplum önünde konuşarak sözel zekâlarını, uçan balon yaparak uzamsal zekâlarını geliştirici etkinlikler yaptılar.

ÖĞRETMEN Meral Özcan; “Çocuklarımla birlikte eğlendirirken öğreten harika bir projeyi sonlandırdık. Biz bu proje ile çok güzel kazanımlar elde ettik. Çocuklarım bir kâğıt bardaktan birçok etkinlik yapılabileceğini gördü. Kendilerinde baskın olan zekâyı keşfetme fırsatı buldu ”dedi.

OKUL Müdürü Erdem Kaya; “Çocuklarımızın çoklu zekâ kuramı ile yaptığı çalışmalar sayesinde onların hangi zekâ düzeyinde daha başarılı olduğunu görme fırsatı bulduran bu projeyi okulumuza kazandırdığı için öğretmenimiz Meral Özcan’a, etkinlikleri, severek ve isteyerek uygulayan öğrencilerimize teşekkür ederiz ve başarılarının devamını dileriz ”şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.