SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ne oje, ne parfüm.. Onlar ‘kadın çobanlar’…

Bu haber 06 Eylül 2022 - 2:54 'de eklendi.

Kadın çobanlar, ailelerine katkı sağlıyorlar!

Şehir hayatında son yıllarda iş yaşamında kendilerine çok fazla yer bulan kadınlar köylerde de ekonomiye katkı sağlıyor. Torbalı’nın uç mahallelerinde kadınlar çobanlık yapıyor.

TÜRK toplumunda önemli bir yeri olan kadınlar, Torbalı’da da ne iş olsa yapıyor. Son yıllarda ekonomide ailelerine ve eşlerine katkıda bulunan kadınlar köylerde iş sıkıntıları nedeniyle tarla işlerinde çalışmaya devam ederken Göllüce, Bülbüldere, Atalan gibi mahallelerde kadınlar erkek mesleği olarak bilinen çobanlık mesleğini yapıyor.

KADINLAR uç mahallelerde de ayaklarının üstünde durmayı başarıyor. Şehir toplumlarında ayaklarının üstünde durum ailelerinin ekonomisine katkıda bulunup kendi kendine yeten kadınlar köylerde de tarla işleri ve çobanlıkla ayakta duruyor.

HER sabah hayvanlarını dağ, bayır gezdirip otattıktan sonra köye dönüp ahırda onları sağıyor. Bahar aylarının ortalarında Yörük çadırlarını dağlarda kurup, orada hayvancılık yapan kadın çobanlar takdir topluyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.