SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Naylonlama tekniği Torbalı’da yaygınlaşıyor

Bu haber 29 Mayıs 2021 - 13:20 'de eklendi.

Arazilerde bu sezon naylon üstü üretimle karpuz ekimi yapan üreticiler bu yöntemle daha fazla verim almayı hedefliyor.

GENİŞ ve bereketli topraklara sahip Torbalı’da kış mahsullerinde hasat işleminde  büyük oranda sona yaklaşıldı. Arazilerindeki kış mahsullerinin hasadını bitiren üreticiler yaz sebze ve meyveleri için arazilerini hazırlamaya başladı. İlçede en fazla üretilen ürünlerin başında gelen karpuz geliyor. Torbalılı üreticiler yaz için toprak üstü naylonlama yöntemine sarıldı. Birçok tarlada görülen bu sistem ile ürünler 3 kat daha verimli oluyor. Rekor üretim hedefini başaran bilinçli üretici, naylonla hedef büyüttü.

Geçtiğimiz yıl üreticisinin beklediği kazancı sağlayamayan karpuz ekiminde bu yıl farklı bir yol izlendi. Üreticiler ekim sırasında fide kaybı vermemek için makine yardımıyla karpuz ekimi yaptı. Traktörlere bağlanan makine ile karpuz fidesi dikelen yerler, sıralar halinde naylon kaplama yapıldı.

Makine ekim yapılacak yere naylon kaplama yaparken ayrıca damla su sistemi borusunu da döşendi. Tarım işçileri de dikim için hazırlanan yerlerdeki naylonları da küçük delikler açarak karpuz fidelerini dikti. Naylon üstü ekim olarak bilinen ekim şekliyle hasatta verim düşüklüğünün önüne geçiliyor.

Naylon üstü dikim ilçede son yıllarda yaygınlaşmaya başladı. Makine kullanılarak yapılan ekim şekli ilçede karpuz üreticilerin ekim sırasında en çok tercih ettikleri yöntemlerin başında gelen geliyor. Torbalı’da kavun ve karpuz yetiştiren çiftçiler, naylon üstü üretim modeli ile daha hızlı bir şekilde verim alıyor. Naylon üstü kavun-karpuz yetiştiren çiftçi, elde ettikleri başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Bu sistem sayesinde ürün daha hızlı yetişiyor. Kök, naylonun içinde olması nedeniyle sıcaklık üç kat artıyor. Bu da gelişimi hızlandırıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.