SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Naylon üstü üretimle 3 kat fazla verim hedefleniyor

Bu haber 28 Mart 2022 - 3:11 'de eklendi.

Geniş ve bereketli topraklara sahip Torbalı’da kış mahsullerinde hasat işleminde büyük oranda sona yaklaşıldı. Arazilerindeki kış mahsullerinin hasadını bitiren üreticiler yaz sebze ve meyveleri için arazilerini hazırlamaya başladı. İlçede en fazla üretilen ürünlerin başında gelen karpuz ekimine başlandı.

TORBALILI üreticiler yaz için toprak üstü naylonlama yöntemine sarılacak. Birçok tarlada görülen bu sistem ile ürünler 3 kat daha verimli olacak. Rekor üretim hedefleyen bilinçli üretici naylonla hedef büyüttü.

GEÇTİĞİMİZ yıl üreticisinin beklediği kazancı sağlayamayan karpuz ekiminde bu yıl farklı bir yol izleniyor. Üreticiler ekim sırasında fide kaybı vermemek için makine yardımıyla karpuz ekimine başladı. Traktörlere bağlanan makine ile karpuz fidesi dikelecek olan yerler sıralar halinde naylon kaplama yapılıyor.

MAKİNE ekim yapılacak yere naylon kaplama yaparken ayrıca damla su sistemi borusunu da döşüyor. Tarım işçileri de dikim için hazırlanan yerlerdeki naylonları da küçük delikler açarak karpuz fidelerini dikiyor. Naylon üstü ekim olarak bilinen ekim şekliyle hasatta verim düşüklüğünün önüne geçiliyor.

NAYLON üstü dikim ilçede son yıllarda yaygınlaşmaya başladı. Makine kullanılarak yapılan ekim şekli ilçede karpuz üreticilerin ekim sırasında en çok tercih ettikleri yöntemlerin başında gelen geliyor.

TORBALI’DA kavun ve karpuz yetiştiren çiftçiler, naylon üstü üretim modeli ile daha hızlı bir şekilde verim alıyor. Naylon üstü kavun-karpuz yetiştiren çiftçi, elde ettikleri başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Bu sistem sayesinde ürün daha hızlı yetişiyor. Kök, naylonun içinde olması nedeniyle sıcaklık üç kat artıyor. Bu da gelişimi hızlandırıyor. 1,5 ay önce toprakla buluşan kavun tohumları meyve vermeye başlıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.